Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK selvitti vähin?virhein Pislaplokin

HPK jätti Pislaplokin aseettomaksi lentopallon naisten Mestaruusliigan sunnuntaisessa ottelussa Pihtiputaalla. Hämeenlinnalaisten selvän vierasvoiton avain oli virheettömyys. Tasaisen vahvasti läpi ottelun pelannut HPK teki paljon vähemmän virheitä kuin vastustajansa.

-Ensimmäisessä erässä niitä tuli seitsemän, mutta toisessa ja kolmannessa enää kolme. Se on hyvin. Vähät virheet, hyvä syöttö, vastaanotto ja torjunnan vaimennukset olivat voiton takeena, kertoi joukkueeseensa tyytyväinen HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann.

Pislaplokin virheiden kokonaismäärä oli 23.

HPK sai sunnuntaina vain neljä torjuntapistettä, mutta se ei kerro koko totuutta. Vaikea on torjua, kun vastustajan hyökkääjät sortuvat virheisiin. Toisaalta Kerho sai vaimennusten ja puolustuspelinsä kautta rakennettua hyvin hyökkäyksiä.

-Hyvä 3-0-voitto. Silti se oli kovaa kamppailua. Erät etenivät tasaisesti 15 pisteeseen, mutta sen jälkeen rykäisimme. Syöttömme onnistui hyvin. Pislaploki ei päässyt hyökkäämään kunnolla keskeltä. Laitahyökkäyksissään se peippaili tosi paljon ja me saimme puolustettua pallot ylös, selvitti HPK:n keskipelaaja Laura Pihlajamäki, joka hyökkäsi seitsemän pinnaa 50 prosentin tehoilla.

Kujundzic pommitti

HPK:n Marina Skender oli Mestaruusliigan lokakuun pelaaja. Hänen pommejaan Kerho ei sunnuntaina tarvinnut. Marina sai rauhassa parannella lievää lihasvammaansa. Hän kävi kentällä vain pari kertaa takakentällä.

-Ei Marinan vaiva ole mikään paha. En halua kuitenkaan ottaa yhtään riskiä tässä vaiheessa kautta. Pelitahtimme on tiukka ja tarvitsemme monta tervettä pelaajaa. Ja on muulle joukkueelle hyvä nähdä, että pystymme voittamaan myös ilman Marinaa, Sauermann tuumi.

Ivana Kudjundzic otti HPK:n ykköstykin viitan harteilleen. Hän sai 37 passia ja sivalsi niistä 19 pistettä. Hyökkäysvirheitä hän ei tehnyt, mutta tälläsi pallon kolmasti vastustajan torjuntaan.

-Ivana hyökkäsi 51 prosentin teholla ja se on erittäin hyvin. Hän parantaa ottelu ottelulta, valmentaja kehui.

Suuri ero joukkueilla oli myös nostopelissä. HPK:lta ilahdutti etenkin Karoliina Kyllösen vastaanotto (60).

-Hän on saanut peliään rennommaksi ja se näkyy myös nostoissa.

Kerhon onnistujiin kuuluivat myös passari Noora Lainesalo ja ristipaikalla pelannut Pauliina Vilponen.

-He tekivät työnsä hyvin, Sauermann kiitti.

Kerhon aloitukseen kuuluivat myös aina luotettava libero Roosa Koskelo ja keskipelaaja Lauren DeGirolamo. Pihla Pelkiö ja Noora Venho saivat peliaikaa kolmannessa erässä.

Seuraavaksi Saloon

HPK:n peliputki jatkuu keskiviikkona cupin ensimmäisellä välieräottelulla Salossa LP Viestiä vastaan.

-Menemme sinne innokkain mielin. Sellainen maku jäi edellisestä Salon ottelusta, että nyt me kaadamme sen, Pihlajamäki tuumi.

Cupin finaalipaikka ratkeaa vasta seuraavana keskiviikkona Hämeenkaaressa, mutta Pihlajamäki pitää ensimmäistäkin koitosta tärkeänä.

-Olisi hyvä, jos siitä jäisi hyvä fiilis ja luottavainen mieli. Totta kai se kotiottelukin on voitettava, jos haluamme finaaliin.

Mestaruusliigaa HPK jatkaa perjantaina kotiottelulla Pieksämäki Volleyta vastaan. (HäSa)