Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomelan koulun muuttoaikeelle aikalisä

Tuomelan koulun ykkös- ja kakkosluokkalaisten muutto väistötiloihin Kirjastokadulle ei ole toteutumassa ainakaan vielä marraskuussa. Rehtori Arto Nykänen kertoo, että ennen lopullista muuttopäätöstä halutaan saada vielä lisätietoa.

-Moniammatillinen ryhmämme kokoontuu marraskuun viimeinen päivä, ja siihen kokoukseen saamme viimeisimmät tutkimustulokset koulumme sisäilmasta.

Onko sisäilma vaarallista?

Nykänen sanoo, että jos Tuomelan koulun kirjastosiiven sisäilma on tutkimustulosten mukaan vaarallista, muutto entiseen kirjastotaloon (entisiin Tytin tiloihin) voidaan toteuttaa nopeasti.

-Mutta jos sisäilmassa ei ole vaarallisia homeitiöitä, pitää ruveta miettimään, onko järkeä lähteä massiiviseen muuttoon.

Oppilaiden vanhemmille piti jo tällä viikolla esitellä tulevia koulutiloja, mutta tätä tilaisuutta on nyt siirretty eteenpäin.

Entisen kirjastotalon tilat olivat ennen aikuisopetuskäytössä. Tiloissa on tehty mittauksia tällä viikolla. Kaupungin terveystarkastajat haluavat varmistaa sen, että tiloissa riittää ilma.

-On selvitettävä, miten tilat soveltuvat koulukäyttöön. Koulukäyttö on vähän eri asia kuin aikuisopetuskäyttö, Nykänen huomauttaa.

Alaluokkalaisten siirto kätevintä

Jotkut ovat ihmetelleet, miksi juuri ykkös- ja kakkosluokkalaisia ollaan siirtämässä Tuomelasta väistötiloihin. Miksi ei isompia oppilaita?

-Alaluokat sattuvat olemaan koulun siinä siivessä, jossa on huonoin tilanne. Lisäksi heidän päivänsä saadaan 4-5 tunnin pakettiin, ja heitä opettaa yhdet ja samat opettajat.

-He eivät myöskään tarvitse käsityöluokkaa eivätkä veistosalia. Lisäksi kolmannelta luokalta eteenpäin monet opettajat opettavat myös muita luokkia, ja jopa yläasteen opettajat opettavat alakoulun puolella, Nykänen perustelee.

Jos muutto toteutuu, tilausajobussi tuo oppilaat aamuisin Tuomelan koululta Kirjastokadulle ja vie heidät koulupäivän jälkeen takaisin. (HäSa)