Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linja-autoaseman purkulupa tyssäsi alkuunsa

Linja-autoaseman purkamislupahakemus on edennyt nopeasti ö-mappiin.

-Ilmoitin hakijoille jo pian hakemuksen jättämisen jälkeen, ettei asia etene nyt, johtava rakennustarkastaja Timo Lehtinen kertoo.

-Purkamislupa on voimassa kolme vuotta, eikä sinä aikana varmasti tapahdu vielä mitään linja-autoaseman seutuvilla. Sen jälkeen omistajat joutuisivat hakemaan uutta lupaa ja lautakunta käsittelemään asian uudelleen. Sitä ei kannata käsitellä vielä.

Hämeenlinnan linja-autoasemakiinteistö oy haki keväällä sekä kaupunginhallitukselta että ympäristö- ja rakennuslautakunnalta lupaa rakennuksen purkamiseksi.

Kiinteistöyhtiö perustelee linja-autoaseman purkamista talon heikolla kunnolla. Se ei myöskään vastaa nykyaikaisen linja-autoaseman tarpeita. Talo on siihen tarkoitukseen liian suuri ja sokkeloinen.

Kiinteistöyhtiön pääosakkaat ovat Matkahuolto oy ja Hämeenlinnan kaupunki, jotka yhdessä omistavat yhtiöstä 88 prosenttia.

Hämeenlinnan linja-autoasema on rakennettu 1950-luvun loppupuolella. Sen omistava kiinteistöyhtiö ei näe siinä suojeluarvoja.

Kaupunginhallitus esitti keväällä, että ennen purkamista pitäisi pyytää lausunnot museovirastolta ja ely-keskukselta.

Paikka pysyy nykyisellään

Kaupunginhallitus on aikaisemmin linjannut, että Hämeenlinnan linja-autoasema säilyy suurin piirtein nykypaikallaan. Uusi sijoitus voi löytyä ehkä lähempää Palokunnankatua.

Keskikaupungin länsireunaa eli moottoritien katetta kaavoitettaessa käytiin tosin keskustelua myös linja-autoaseman siirtämisestä sen yhteyteen samaan tapaan kuin Helsingin Kampissa on tehty. Aikeesta kuitenkin luovuttiin.

Johtava rakennustarkastaja Timo Lehtinen kertoo, ettei linja-autoaseman purkamisesta tässä vaiheessa ole pyydetty lausuntoja.

-Menee kuitenkin vielä pitkään, ennen kuin Etelärannan kaavoitus ehtii linja-autoaseman vaiheille.

Hän myös arvioi, ettei kaavoitus linja-autoaseman ja Hopeaseppien sillan välillä ole helppoa.

Järvinäkymästä nauttivilla taloyhtiöillä on varmasti sanomista, jos jotain vähänkin korkeampaa suunnitellaan niiden ja Vanajaveden väliin. (HäSa)