Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päijät-Hämeen metsänhoitoyhdistys sai Fici-Copyltä 1,5 miljoonaa korvauksia

Päijät-Hämeen metsänhoitoyhdistys on oikeutettu vajaan 1,5 miljoonan euron korvauksiin hämeenlinnalaiselta Fici-Copyltä.

Metsänhoitoyhdistyksen mukaan yhtiö siirsi sen leasing-sopimukset uuteen rahoitusyhtiöön, mutta ei katkaissut vanhoja rahoitussopimuksia.

Metsänhoitoyhdistys haki saataviaan Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta. Fici-Copy hyväksyi kanteen sellaisenaan. Se sitoutui ilman varsinaista oikeudenkäyntiä maksamaan runsaat 1,48 miljoonaa euroa ja oikeudenkäyntikulut.

– Mietimme, haemmeko yritystä konkurssiin. Lakimiesten mukaan se olisi olut hidas tapa saatavien saamiseksi, kertoo metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Yli-Talonen.

Metsänhoitoyhdistys ja Fici-Copy ovat sopineet kuukausimaksut, joilla lunastetaan vanhoja leasing-sopimuksia. Sopimus on ollut voimassa jo vuodesta 2010 ja jatkuu vuoteen 2015. Yhdistys nimittää asian viemistä käräjäoikeuteen “saatavien varmistamiseksi”.

Sopimus myös rikostutkinnassa

Fici-Copystä on meneillään rikostutkinta, jossa epäillään yhtiön omistajaa petoksista ja lahjonnasta. Poliisi epäilee, että rikos liittyy lähes 30 yhteisön toimistokonehankintoihin.

Yrityksen omistajan omaisuuttaan on takavarikoitu 2 miljoonalla eurolla.

– Poliisi tutkii myös meidän sopimuksiamme. Asia on ollut vireillä jo vuodesta 2010 lähtien, Yli-Talonen kertoo.

Poliisi epäilee, että Fici-Copy on tehnyt asiakkaille kohtuuttomia sopimuksia muun muassa kopiokoneista. Yhteisöt ovat nyt pyrkineet muuttamaan tai purkamaan niille epäedullisia sopimuksia.

– Meillä sopimukset eivät ole kohtuuttoman kalliita. Itse asiassa ne ovat hyviä sopimuksia, Yli-Talonen sanoo.

Metsänhoitoyhdistys on liisannut paljon erilaisia Fici-Copyn toimistokoneita. Sillä on muun muassa kymmenkunta suurta tulostin, kannattavia tietokoneita ja 50 pöytätietokonetta.

Yhdistyksellä on 65 työntekijää ja sen liikevaihto on 10-13 miljoonaa euroa vuodessa. (HäSa)