Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hattulalaiset pitävät hyvin kiinni luottokelpoisuudestaan

Kantahämäläiset saavat maksuhäiriömerkintöjä samaan tahtiin kuin koko maassa. Hämeenlinnassa 4,39 prosenttia väestöstä saa vuoden aikana maksuhäiriömerkinnän, kun koko maassa osuus 4,4 prosenttia.

Hattulassa luottokelpoisuuden menettäminen on harvinaisempaa kuin muualla maakunnassa. Hattulassa vain 3,47 prosenttia saa 12 kuukauden aikana rekistereihin merkinnän maksuhäiriöstä. Lopella merkintöjä saavien määrä jääniin ikään alle 4 prosentin, 3,92:een.

Forssa, jossa 5,55 prosenttia saa vuodessa maksuhäiriömerkinnän, johtaa Kanta-Hämeen tilastoa. Kakkosena on Riihimäki (5,53 prosenttia) ja kolmantena Humppila (5,40).

Suomen Asiakastieto julkaisi keskiviikkona tilaston maksuhäiriöriskistä eri kunnissa. Riskitilasto perustuu suoraan kuntien asukkaiden saamiin maksuhäiriömerkintöihin.

Kuntien välillä maksuhäiriömerkinnän saavien osuuksissa on suuria eroja. Taantuvissa kehitysaluekunnissa merkinnän saajien määrä on suurin. Utsjoella 7,53 prosenttia väestöstä saa häiriömerkinnän. Pohjois-Savon Kaavilla on maan toiseksi korkein luku, 7,19 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaan Lappajärvellä vain 1,17 prosenttia asukkaista saa vuoden aikana maksuhäiriömerkinnän. Pohjanmaan Kruunupyyssä määrä 1,21 prosenttia ja Keski-Pohjanmaan Vetelissä 2,01 prosenttia.

Taantuma näkyy häiriömerkinnöissä

Kuntien asukkaiden varakkuus ja työttömyys vaikuttavat selvästi maksuhäiriöiden määrään. Espoossa häiriömerkintöjä on saanut vain 3,72 prosenttia, kun Vantaalla osuus on 4,93 prosenttia.

Taantuvien teollisuuskaupunkien ahdinko näkyy myös maksuhäiriöinä. Kemissä luottokelpoisuutensa menettää tuoreella merkinnällä vuosittain 6,64 prosenttia väestöstä.

Määrä on mustan Lapin toiseksi korkein. Varkaudessa osuus on 6,23, Outokummussa 6,07, Lahdessa 5,88, Harjavallassa 5,54, Äänekoskella 5,25, Porissa 5,19 ja Imatralla 4,97 prosenttia.

Viime vuonna 224 000 suomalaista sai yhteensä 1,1 miljoonaa uutta maksuhäiriömerkintää. Maksuhäiriömerkintä oli vuoden vaihteessa 319?000 yksityishenkilöllä. Heistä 70 prosenttia sai uuden merkinnän viime vuonna. (HäSa)