Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katja Riipi hiipi Kerhon sankariksi finaaliavauksessa

Hämeenlinnan Pallokerho johti vain kertaalleen, kun puolustaja Katja Riipi, 35, iski naisten finaaliavauksen ratkaisun jatkoerän toisella minuutilla.

HPK johtaa loppuottelusarjaa voitoin 1-0. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

HPK ja Ilves kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Tampereella. Kolmas ottelu pelataan tiistaina Hämeenlinnan hallissa.

-Tiukkaa kuten finaalien kuuluukin olla. Tämä on parasta peeärrää naiskiekkoilulle. Hienoa viihdettä, jossa ei ole ennakkosuosikkia, sanoi HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen jännitysnäytelmän päätteeksi.

Ensimmäistä kertaa naisten jääkiekon finaaleihin selvinnyt HPK oli aavistuksen hallitsevampi suurimman osan ottelusta, mutta kotijoukkue ei johtanut kertaakaan ottelua ennen ratkaisua.

Rajahuhta tasoitti

Avauserän puolivälissä Ilveksen Sari Kärnä karkasi tuloksekkaaseen läpiajoon HPK:n puolustuksen avustuksella.

HPK niittasi tasoituksen toisessa kahden kenttäpelaajan ylivoimalla, kun Annina Rajahuhta oli tarkkana Ilveksen maalivahti Linda Selkeestä kimmonneessa kiekossa. Mira Huhta ja Tea Villilä kirjasivat tasoituksesta syöttöpinnan.

Villilä kolisteli tolppaa jo avauserässä, kun Kärnä osui tolppaan päätöserässä.

Ilveksen kapteeni Mari Saarinen otti seitsemän sekuntia ennen loppua jäähyn, joten HPK sai aloittaa jatkoerän neljällä pelaajalla kolmea ilvesläistä vastaan.

Koko ottelun peittävästi, mutta epävarman oloisesti torjunut Selkee yllätettiin helpolla jäänuoliaisella. Katja Riipi ratkaisi Nora Liikasen ja Riikka Norosen syötöstä.

-Tarkka sijoitus alakulmaan jäätä pitkin. Annina Rajahuhta luisteli hyvin maalin edestä, sanoi Riipi.

Riipi on lähtökohtaisesti hyökkääjä, mutta hän siirtyi viime vuoden lopulla puolustajaksi.

-Paikka kuin paikka käy minulle. Olen pelannut myös maajoukkueessa molempia paikkoja, Riipi tuumi.

Hyökkääjät pakkeina rauhoittavat

Jarkko Julkunen on siirtänyt Riipin tavoin puolustajaksi Nora Liikasen.

-He tuovat rauhallisuutta puolustukseen, Julkunen kehaisi.

Liikanen puolusti Janna Jokisen parina. Riipin pakkiparina luuti puolestaan Jutta Stoltenberg. Mira Huhta ja Tea Villilä muodostivat ykköskentän pakkiparin.

Riipi on koko finaalisarjan vanhin pelaaja, mutta mestaruus on toistaiseksi kiertänyt hänen ulottumattomiin.

-Kärpissä olin muistaakseni viisi kertaa hopealla sekä kerran Ilveksessä ja kerran Itä-Helsingin Kiekossa. Tämä taitaa olla kahdeksas finaalisarjani, Riipi muisteli.

Julkunen nosti hyökkäysvitjoista esiin erityisesti Fanny Jalosen johtaman kolmosvitjan, jossa laidoilla viilettivät Susanna Niemelä ja Sanna Lankosaari.

-Kaikki kolme kentällistä onnistuivat hyvin, mutta Jalosen ketju oli tosi myönteinen. Vastustaja ei saanut yhtään paikkoja heitä vastaan, Julkunen sanoi.

-Pyörityksemme oli vähän näennäistä. Vastustajakin sai omia paikkoja, joka taisi mennä vähän jännityksen piikkiin, Julkunen sanoi.

Saara Tuominen lähti ambulanssilla

Ennen kolmannen erän puoliväliä Ilveksen hyökkääjä Saara Tuominen, 25, loukkasi polvensa harmittoman näköisessä tilanteessa aloituksen jälkeen.

Tuominen on myös maajoukkueen ykkössentteri, joten hänen loukkaantumisensa on paha takaisku Ilveksen lisäksi naarasleijonille.

Tuominen kannettiin hallista ambulanssiin ja sairaalahoitoon.

Ilveksen päävalmentaja Samuli Marjetan mielestä finaalisarja on vasta alkutekijöissään.

-Pitkä sarja on edessä. Tänään pelasimme vain kymmenen minuuttia kolmannen erän lopussa. Meidän on alettava tekemään töitä. Olemme olleet ennenkin kovassa paikassa, sanoi Marjeta.

-Harmillista, että tässä pelissä olivat sarjan paskimmat tuomarit (Jenni Visala ja Mira Petell). Ansaitsimme jäähyjä, mutta sinisien lasien läpi tuomarit katselivat, Marjeta väitti. (HäSa)