Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki on valmis lahjoittamaan kokoustilat

Kirkonkylien kokoustilat Hauholla, Lammilla ja Rengossa siirtyvät yhdistyksille, jos virkamiestyöryhmän esitys kelpaa kaupunginhallitukselle ja toisaalta kaupungin asettamat ehdot ostajille.

Elämänlaatulautakunta hyväksyi esityksen, että Lammin Turvantalo, Hauhotalo ja Rengossa sijaitseva entinen Haapamäen koulu voidaan myydä yhdistyksille nimelliseen hintaan.

Niistä kaikista on tehty ostotarjoukset. Kaupunki olisi valmis myymään samalla periaatteella myös Iittalassa sijaitsevan Essunga-talon.

Käytännössä kyseessä on lahjoitus, sillä Hauhotalosta on tarjottu sata euroa, samoin Haapamäestä. Lammilaiset ovat tarjonneet Turvantalosta yhden euron.

Ehdoksi kaupalle virkamiestyöryhmä asettaisi sen, että kauppakirjaan kirjataan kaupungille etuosto-oikeus.

Vuokramaa närästää

Myös rakennusten maapohja halutaan pitää kaupungin omaisuutena. Se vuokrataan 30 vuodeksi yhden euron vuosivuokralla.

Tämä närästää lammilaisten puuhamiestä Timo Myyryläistä.

-Toivoimme saavamme kiinteistön maapohjineen. Kuka tietää, mitä tapahtuu 30 vuoden kuluttua, kun vuokrasopimus päättyy. Vuokramaa tuo epävarmuutta.

-Voisin jopa korottaa ostotarjoustamme 100 prosentilla, jos maapohja tulisi talon mukana, Myyryläinen veistelee.

Samoilla linjoilla on Renko-Seuran puheenjohtaja Antti Leinikka, joka arvelee, ettei Rengossa synny kauppoja ilman maapohjaa.

Osakeanti tulossa

Hauholla hankkeen valmistelu on ehkä pisimmällä. Siellä seitsemän yhdistystä teki yhdessä ostotarjouksen. Niiden edustajista muodostuva työryhmä on jo pohtinut tulevaa yhtiösääntöä.

-Maapohjan vuokraaminen tuskin on meille kynnyskysymys, useissa yhdistyksissä toimiva Jouni Lehtonen pohtii. Hän istuu myös elämänlaatulautakunnassa ja jääväsi itsensä, kun tila-asiaa käsiteltiin siellä.

Hauholla on tarkoitus järjestää avoin osakeanti kaikille Hauhotalon osakkaiksi haluaville.

-Kiinnostusta on ollut paljon. Katsotaan sitten, kuinka moni on valmis oikeasti sijoittamaan.

Hauholla on laskettu, että talon toiminnan pyörittäminen vaatii vähintään 20 000 euron tuottoa.

-Jos kesäkautena talossa on joka viikonvaihde esimerkiksi häät, aika iso osa tuosta rahasta on koossa, mutta myös remonttirahaa pitää saada vähitellen kerätyksi. Kyllä tämä vaatii yhdistyksiltä melkoista sitoutumista.

Lammilla tiedotustilaisuus

Lammilla laskelmat ovat samansuuntaisia.

-Talon pyörittämiseen tarvitaan 20 000-25 000 euroa vuodessa ja lisäksi pitää tehdä talkootyötä, Timo Myyryläinen pohtii.

Myös lammilaisilla on aikomus perustaa osakeyhtiö, jonka osakkeita halukkaat saisivat merkitä.

-Meillä on 6. huhtikuuta klo 18.30 Turvatalolla tiedotustilaisuus, johon toivotaan kaikkia Turvantalosta kiinnostuneita. Toivomme, että yrityksetkin innostuisivat osakkuudesta.

Tontin lammilaiset haluaisivat omistukseensa myös, koska haluavat kunnostaa sen viihtyisäksi pihapiiriksi Turvantalon ympärille.

Rengossa Haapamäen osto tulee kysymykseen vasta, kun seura pääsee kaavamuutoksen jälkeen myymään Ruokojärven rantasaunansa. (HäSa)