Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petri Karjalainen ja Olli Salo ottavat komennon HPK:n A-nuorissa

Petri Karjalainen, 31, on valittu HPK:n A-nuorten päävalmentajaksi. Karjalaisen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Olli Salo, 27, tulee puolestaan Kerhon A-nuorten joukkueen toiseksi päätoimiseksi valmentajaksi. Hänen tehtäviinsä kuuluvat myös pelaajatarkkailu ja A-nuorten joukkueen markkinoinnin kehittäminen.

HPK:n A-nuorten joukkueen valmennusjohtoon kuuluvat lisäksi fysiikkavalmentajana jatkava Ismo Rairama ja maalivahtivalmentaja Teemu Lukkari. Kumpikin huolehtii samoista tehtävistä myös HPK:n B-nuorten joukkueessa.

-Tarkoituksemme on kehittää HPK:n A-nuoria ja edelleen. Pohja meillä on hyvä. Tavoitteena on kasvattaa joukkueen pelaajista muutama liigapelaaja lisää HPK:lle. Tähtäimessä on myös pelata pudotuspelejä ensi vuonna tähän aikaan, kertoo Karjalainen, joka on saanut jääkiekko-oppinsa Oulun Kärpissä.

Karjalainen valmentaa vielä pari ottelua Oulun Kärppien A-junioreita. Hän aloitti Kärppien A-junioreissa marraskuussa. Sitä ennen hän työskenteli Kärppien liigajoukkueen valmennuksessa. Karjalainen on tehnyt valmentajan töitä myös Davosissa Sveitsissä. Hän oli Sveitsin suurseuran valmennuspäällikkönä, A-nuorten vastuuvalmentajana ja edustusjoukkueen apuvalmentajana kolmen kauden ajan.

-Lähden innokkaana tulevaan tehtävääni HPK:ssa. Täällä ympäristö jääkiekkoon on erilainen kuin Oulussa ja myös pelaajatyypit ovat erilaisia. Haaste tulee olemaan kova, mutta näen sen myös suurena mahdollisuutena, Karjalainen sanoo.

Oma kasvatti Innsbruckista

Olli Salo on puolestaan HPK:n oma kasvatti. Hän on työskennellyt valmentajana viisi viimeistä kautta Innsbruckissa Itävallassa. Salo on HC Innsbruckin valmennuspäällikkö. Hän on ollut kaksi kautta seuran edustusjoukkueen kakkosvalmentaja. Salon pelit jatkuvat yhä, sillä hänen valmentama Innsbruckin 17-vuotiaiden joukkue on selvittänyt tiensä Itävallan välieriin. Seuran 14-vuotiaiden joukkueen Salo luotsasi pari kautta sitten Itävallan mestariksi.

-Tavoitteenani on ollut palata joskus Suomeen ja HPK:hon. Kerho on ollut aina lähellä sydäntäni. Siellä pelasin koko junioriaikani. Nyt on hienoa olla mukana uusissa tuulissa kehittämässä HPK:n toimintaa, vakuuttaa Salo, joka on valmistunut jääkiekkovalmentajaksi Vierumäen kansainvälisen liikunnanohjaajan linjalta, jonka aikoinaan käynnisti Erkka Westerlund.

Salonkin mielestä Kerhon A-nuorissa ja muissakin nuorten joukkueissa on tehty hyvää työtä.

-A-nuorten liigan runkosarjan voitto ei tule varmasti sormia napsauttamalla. Pennasen Antti on tehnyt HPK:n juniorijoukkueissa hienoa työtä.

Salo muistuttaa Karjalaisen tavoin yksilön kehittämisestä. Hän sanoo, että edustusjoukkueeseen pääsevän nuoren pelaajan on pystyttävä tuomaan sinne jotain.

-Pelaajan on käytettävä omia vahvuuksiaan. Kaikki lähtee pelaajasta. Valmentajien tehtävänä on vain auttaa heitä tavoitteen toteuttamisessa, Salo tuumaa.

Korpela tyytyväinen

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela vakuuttaa tyytyväisyyttään nuorten liigajoukkueen valmentajaratkaisuun.

-Valmentajien ajatusmaailma kohtaa HPK:n pelitapakulttuurin ja identiteetin. Molemmat tuovat myös kansainvälistä kokemusta HPK:n toimintaan. He ovat innostuneita ja innostavia valmentajia.

Tiilikaisesta B:n päävalmentaja

Myös HPK:n juniorijääkiekko on saanut SM-sarjan kilpajoukkueidensa ensi kauden valmennuksen valmiiksi. Kerhon B-nuorten uusi päävalmentaja on Matti Tiilikainen.

Tiilikainen on myös HPK:n “oma mies”. Hän oli vielä meneillään olevalla kaudella HPK:n A-nuorten liigajoukkueen apuvalmentaja.

Ari Nurminen on puolestaan B-juniorien joukkueen toinen valmentaja.

Juha Kokko vastaa puolestaan HPK:n C-nuorten joukkueen valmennuksesta. Hänen lisäkseen Kerhon C:n SM-sarjajoukkuetta valmentavat Riihimäen Nikkarien 1996-ikäluokkaa luotsannut Petri Haaranen ja Juha Liedes. Jorma Johansson on C-nuorten maalivahtivalmentaja. (HäSa)