Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trackers piti jännitystä yllä Helsingissä

Brittiläissyntyistä elokuvaohjaajaa Alfred Hitchcockia on pidetty jännityksen mestarina: Hitchcockin elokuva Linnut saa kenen tahansa käsivarret “kananlihalle”. Mutta mitä pitäisi sitten sanoa hämeenlinnalaisen salibandyseura FT Trackersin pelaajista. Trackers ratkaisi ensimmäisen liigakarsintaottelun M-Teamia vastaan Helsingissä edukseen ajassa 59.59. Joku skeptikko tai vääräleuka voi nyt sitten sanoa, että jäihän siihen sekunti.

Ottelu päättyi FT Trackersin voittoon numeroin 7-6 (3-3, 2-3, 2-0 ).

FT Trackersin ratkaisijaksi nousi 20-vuotias Iiro Nurminen. Tämä mainion pelisilmän ja riittävän nopeat jalat omaava pelimies teki päätöserässä Trackersin molemmat maalit. Kotijoukkue M-Teamilta ei päätöserässä maalannut kukaan.

Ei kävelyä

Kumpikin joukkueista pelasi kiihkeästi ja vauhdikkaasti, Kamppailussa ei totisesti kävelty. Ensimmäisessä erässä M-Team holahti hurmioituneen kannattajaväkensä tukemana jo 3-1 johtoon. F T Trackers kiri erän tasoihin – mutta lujille se otti. Joukkueet eivät antaneet toinen toisilleen hetken rauhaa.

M-Team oli Trackersia hitusen parempi toisessa erässä, jossa koohoiltiin vauhdikkaasti päästä päähän. M-Teamilta nousivat alkuvaiheissa esiin 22-vuotiaat taistelijat Riku Reunamäki ja Eero Puranen.

Kahdessa ensimmäisessä erässä valkoasuisen hämeenlinnalaisjoukkueen tehoduo oli Sami Saarinen-Timo Johansson. Saarinen värkkäsi Johanssonin syötöstä sekä tilanteet 2-1 ja 5-5. 22-vuotias Saarinen oli vaarallinen myös muina hetkinä kuin onnistuneissa ratkaisuissaan. Hän ei turhaan kerännyt kovassa salibandyliigassa 26 pistettä – näistä maaleja oli 12 ja syöttöjä 14.

Blad ei silitellyt

Trackersin vastuuvalmentaja Jani Blad ei joukkueensa voitosta huolimatta pelaajiensa päätä silitellyt:

-Olimme alussa kaikkea muuta kuin hereillä. Peli oli turhan passiivista. Otan tuon pitkälti valmennusjohdon piikkiin, Blad sanaili.

Jani Blad hyväksyi kuitenkin sen, että pelaajansa saivat kymmenen minuutin ajan nauttia otteluvoitosta:

-Mutta mihinkään ei kukaan saa tuudittautua. Sarja jatkuu, Blad sanoi.

Ottelupari jatkaa taistelua liigapaikasta sunnuntaina Iittala-hallissa kello 17. (HäSa)