Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taas voi lainata elävän kirjan

Hämeenlinnan pääkirjastossa järjestään lauantaina 26. maaliskuuta kello 10-14 elävä kirjasto -tapahtuma.

Vierailijat pääsevät lainaamaan elävän kirjan eli keskustelukumppanin lyhyeksi hetkeksi. Tänä vuonna lainattavissa on noin 25 elävää kirjaa.

Elävinä kirjoina toimivat tavalliset ihmiset edustavat usein ennakkoluulojen kohteena olevia ihmisryhmiä. Usein edustettuna on eri vähemmistöjen, kuten kulttuurin, ideologian, ulkonäön tai seksuaalisen suuntautumisen edustajia. Tänä vuonna mukana ovat esimerkiksi origamisti, entinen narkomaani, larppaaja, ääniä kuuleva ihminen, genderqueer, poliisi, jooganunna, kehitysvammainen, uzbekistanilainen, transsukupuolinen nainen ja kirjailija.

Käytännöissä ja kirjan valinnassa opastavat Elävän kirjaston omat kirjastonhoitajat. Eläviä kirjoja voi lainata yksin tai ystävän kanssa.

Viime vuonna Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa kaikille avoimena järjestetty ja tanskalaiseen suvaitsevaisuuskasvatusmenetelmään perustava tapahtuma sai kiitosta sekä kävijöiltä että kirjoilta.

Tapahtuman järjestävät tänäkin vuonna Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Maahanmuuttajapalveluiden monikulttuurinen työ ja Maahanmuuttoinfo-hanke sekä Hämeenlinnan setlementti ry. (HäSa)