Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elämänlaatulautakunta jakoi avustukset uuden käytännön mukaan

Aikaisemmin terveyden ja toimintakyvyn, ikäihmisten ja lasten ja nuorten lautakuntien jakamista avustusmäärärahoista päätti tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämänlaatulautakunta. Uudessa mallissa avustukset on jaettu hankerahoituksiin, tilaseteleihin, yhteistoimintasopimuksiin ja palvelusopimuksiin.

Kaupungin avustuksia vuodelle 2011 haki yhteensä 159 eri tahoa. Anomusten yhteissumma oli noin 845 000 euroa. Avustuksia jaetaan hieman alle 420 000 euroa.

Hankerahoitusten, tilaseteleiden ja yhteistoimintasopimusten yhteissumma oli 393 500 euroa. Palvelusopimusten 22 800 euron osalta asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi. Ryhmään kuuluvat eläkeläis- ja potilasjärjestöt, sotainvalidit – ja veteraanit sekä nuorisojärjestöt ja partiotoimi.

Kaupunginhallituksen päätettäviksi jäävät kuitenkin jokavuotiset hankkeet, kuten esimerkiksi LinnaJazz, Hämeen keskiaikamarkkinat ja Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaali. Myöskään kuntien yhdistymissopimuksessa sovittuun aluetoimikuntien toimivaltaan ei sovelleta uutta avustuskäytäntöä. (HäSa)