Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan Ely-keskuksen Hämeenlinnan työpaikat siirtyvät Helsinkiin

Kun valtion aluehallinto uudistettiin vuoden 2010 alussa, siirtyi osa Etelä-Suomen lääninhallituksen työntekijöistä Uudenmaan Ely-keskuksen palvelukseen. Näiden 16 työntekijän työpaikat ovat muuttamassa Hämeenlinnasta Helsinkiin viimeistään ensi vuoden aikana.

– Siirron taustalla on elinkeino, liikenne, ympäristökeskusten ja aluehallintovirastojen voimaanpanolaki sekä asetus Ely-keskuksista. Asetuksen mukaan Uudenmaan Ely-keskuksella ei ole muita toimipaikkoja kuin Helsinki, sanoo hallintojohtaja Janne Kesälahti.

Voimaanpanolaissa on kolmen vuoden siirtymäaika.

Uudenmaan Ely-keskus hoitaa joitakin tehtäviä varsinaisen toimialueensa ulkopuolella. Hämeenlinnassa nämä tehtävät liittyvät liikenteeseen, kulttuuriin ja sivistykseen. Kouvolassa siirtymäkauden päättyminen tarkoittaa neljän työpaikan siirtymistä pääkaupunkiin.

Kuinka muutos vaikuttaa Ely-palvelujen saatavuuteen Hämeenlinnassa, siihen Kesälahti ei osaa vastata.

– En tunne tarkalleen Hämeenlinnan työntekijöiden tehtäviä, mutta Ely-keskuksemme osoitehan on ollut Helsingissä jo viime vuoden alusta lähtien.

Kesälahti korostaa, että Hämeenlinnan työntekijät jäivät reilu vuosi sitten kaupunkiin siksi, että he olivat olleet töissä lääninhallituksessa.

– Meidän oman toiminnan ja tehtävien järjestelyn kannalta on järkevää, että ihmiset kootaan toimipaikkoihin tehtäväkokonaisuuksien mukaan. (HäSa)