Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikenteestä ja turvallisuudesta järjestetään asukaskysely

Jos liikenteessä tekee usein mieli näyttää keskisormea, nyt on tilaisuus vaikuttaa muulla tavoin.

Hämeenlinnan seudulla järjestetään marraskuun aikana kysely, jonka avulla kerätään hämeenlinnalaisten, hattulalaisten ja janakkalalaisten mielipiteitä ja kokemuksia liikenteestä ja liikkumisesta. Kysely suunnataan myös järjestöille ja yhdistyksille, ja samalla selvitetään myös asukkaiden nykyisiä liikkumistottumuksia ja liikennekäyttäytymisen erityispiirteitä.

Kyselyn avulla toivotaan tietoa esimerkiksi liikenteen vaaranpaikoista ja “läheltä piti” -tilanteista. Samalla asukkaat voivat kertoa, mitkä ovat jalankulkijalle tai pyöräilijälle vaarallisia tai hankalia paikkoja, mitkä taas autoilijalle ja minkälaisia ongelmia seudun joukkoliikennepalveluissa on.

Kyselyyn on mahdollista vastata 3.-30. marraskuuta. Kysely löytyy osoitteesta www.strafica.fi/extra/liikkumiskysely/asukkaat. Linkki kyselyyn löytyy myös mukana olevien kuntien verkkosivuilta. Paperilomakkeita saa kuntien asiakaspalvelupisteistä.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään seudulle laadittavassa toimintasuunnitelmassa, jonka tavoitteena on parantaa Hämeenlinnan seudun liikenneturvallisuutta ja edistää kestävää liikkumista.