Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkonrakentajia Suomesta apuun Ruotsin myrskyalueille

Kuutisenkymmentä suomalaista verkkoasentajaa aloittaa sähkölinjojen raivaus- ja korjaustyöt Etelä-Ruotsissa.

Alueella viikonloppuna riehunut myrsky on vaurioittanut sähkö- ja puhelinjoja niin paljon, etteivät paikalliset voimat riitä tuhojen nopeaan korjaamiseen.

– Meiltä lähti tiistaina 58 miestä ja 27 ajoneuvoa Ruotsiin. He aloittavat keskiviikkona työt muun muassa Oskarshamnissa, Gislavedissä ja Högsbyssä, kertoo Mikko Puhtila Empower Oy:n Hämeenlinnan toimipaikasta.

Puhtilan tehtävänä on koordinoida raivausavun lähettämistä Ruotsin myrskyalueille.

– He aloittavat linjojen päälle kaatuneiden puiden raivauksella. Sen jälkeen korjataan ja rakennetaan sähkölinjat kuntoon. Näillä näkymin suomalaisasentajien tämäntalvinen ulkomaankeikka kestänee parisen viikkoa. Pari vuotta sitten tehtiin samantapainen työkomennus.

– Kotimaan työt eivät tämän joukon takia jää tekemättä, eivät edes sanottavasti myöhästy. Meillä on Suomessa palkkalistoilla noin 650 henkilöä ja Virossa kuutisensataa. Marssijärjestys on tosin se, että kotimaiset työt tehdään ensin ja vasta sen jälkeen lähdetään ulkomaankomennuksille, sanoo Puhtila. (HäSa).