Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailman kallein sikari maksaa 375 euroa

Madridissa on esitelty maailman kalleimmat sikarit. Kuuban Cohiba-sikareista on valmistettu rajoitettu erikoiserä, joka on saanut nimen Behike. Huippukääryleen kappalehinta on 375 euroa.

Cohiba pisti myyntiin Madridissa 4 000 kappaleen erän Behikejä juhlistaakseen 40-vuotista taivaltaan. Behiken 40 sikarin laatikko maksaa 15 000 euroa.

Supersikarit valmistettiin Havannan kuuluisassa El Laguiton sikaritehtaassa. Kaikki sikarit rullasi kokoon tehtaan taituri Norma Fernandez.

Behike-nimi tulee ennen Kolumbuksen löytöretkiä vaikuttaneen taino-intiaaniheimon kielestä. Sana tarkoittaa noitaa, lääkäriä ja pappia.

Pastori auttaa naisia hädässä ja puutteessa

Uusiseelantilainen pastori ei pelkästään hoida seurakuntalaisten sieluja. Hän myös helpottaa seurakuntansa naisten alusvaatepulaa.

Inglewoodin kaupungin anglikaanisen kirkon yhteydessä toimiva naisryhmä nosti hiljattain niin sanotusti kissan pöydälle. Kaupungin ainoa vaatetusliike oli lopettanut naisten alusvaatteiden myynnin. Siis mitä tehdä? Tilannehan on yhtä kestämätön kuin huonoimmat alusvaatteet.

Pastori Gary Husband ryhtyi toimiin. Hän valjasti tempaukseensa ryhmän vapaaehtoisia, jotka alkavat kuljettavaa rouvia 20 kilometrin päässä sijaitsevaan New Plymouthiin alusvaateostoksille. Kuljetuksiin otetaan mukaan kaikki halukkaat uskonnosta riippumatta.

– Teemme tämän yhteisön hyväksi. Tempaus on saanut erittäin myönteisen vastaanoton. Meidän keksintömme otetaan vielä käyttöön muuallakin, pastori Husband olettaa.

Puistomuistoksi arvotimantti

Amerikkalaisella miehellä on käynyt puistoreissulla kohtalaisen hyvä tuuri. Hän löysi puistosta 5,47 karaatin keltaisen timantin.

Wisconsilaisen Bob Wehlen onnenpotku tapahtui Arkansasin Crater of Diamonds -valtionpuistossa. Kyseessä ei ole mikä tahansa puisto: vierailijat saavat pitää kaikki Crater of Diamondsista löytämänsä timantit.

Nyt löytynyt aarre on laadultaan yhtä hyvä mutta kooltaan suurempi kuin alkuvuonna samasta puistosta löytynyt timantti. Tuon 4,21 karaatin jalokiven arvoksi määriteltiin 15 000-60 000 dollaria (12 000-48 000 euroa). Niinpä Bob Wehlelläkään tuskin on lähiaikoina pulaa pikkurahasta.

STT