Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalainen pankkikortti katoaa kansan lompakoista

Maksukorttien eurooppalaistuminen pudottaa suomalaiset pankkikortit pois lompakoista, kun euroalueen yhteinen pankkikortti tulee käyttöön kahden vuoden kuluttua.

Sama maksukortti käy tulevaisuudessa kaikissa euromaissa, ei vain kansallisesti tai tietyllä alueella. Maksukorttien lisäksi muutos koskee muutakin maksuliikennettä kuten tilisiirtoja ja suoraveloituksia. Uudistuksen siirtymäaikaa ovat vuodet 2008-2010.

Nykyiset Visa- tai MasterCard -ominaisuuksilla varustetut kortit tasoittavat tietä uudistukselle, sillä niitä voi käyttää kotimaan rajojen ulkopuolella.

Vuonna 2006 uusitut kortit ovat voimassa vuoteen 2009 eli kortin voimassaolo venyy kolme vuotta eteenpäin euromaksukortin siirtymäajalle.

Maksukorttimuutos liittyy yhteisen euromaksualueen eli SEPA-alueen syntymiseen. Eurooppalaiset pankit, Euroopan keskuspankki sekä Euroopan komissio haluavat luoda Euroopasta yhtenäisen SEPA-maksuliikennealueen. (HäSa)