Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntalaisaloite tuo muutoksia kouluterveydenhuoltoon Janakkalassa

Janakkalassa uudistetaan kouluterveydenhuoltoa kuluvan lukuvuoden jälkeen. Työtä jaetaan eri hoitajien kesken uudella tavalla.

Näin saadaan korjattua epäkohta, että Tervakosken terveydenhoitajalla on ollut yksin hoidettavanaan kaksi isoa koulua eli Tervakosken alakoulu sekä yhteiskoulu ja lukio.

– Näin saatiin tiputettua Tervakosken kouluterveydenhuoltajalta sata oppilasta pois. Kouluterveydenhoitajalle jää siten nykyistä enemmän aikaa esimerkiksi perhetapaamisiin, johtava hoitaja Marja Haapala selvittää.

Janakkalassa osa neuvoloiden terveydenhoitajista on tähänkin asti osallistunut myös kouluterveydenhuoltoon, mutta nyt tätä aiotaan lisätä ennestään. Tervakosken alakoulun terveydenhuollosta vastaa ensi lukuvuonna Tervakosken lastenneuvolan terveydenhoitaja.

Tervakosken yläaste ja lukio jäävät Tervakosken nykyiselle kouluterveydenhoitajalle. Sen lisäksi hänen hoidettavakseen tulee kaksi pientä ja yksi pienehkö alakoulu (Vähikkälä, Virala ja Tarinmaa). (HäSa)