Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalle kotiin Torinosta!

– Enemmän nyt jännittää kuin peleissä, tuumaili curling-mestari Kalle Kiiskinen tiistaiaamuna palatessaan Torinon talviolympialaisista takaisin arkiseen työhön Herajoen koulun kuudennen luokan opettajaksi.

Jännitystä nostatti koko koulun salaa valmistelema paluujuhla. Painava olympiahopeamitali kaulassaan tiistaina Herajoen koululle saapunut Kalle-ope sai vielä kerran hehkutella huikean kisan tunnelmissa. Opettajalle hurrattiin, siniristiliput heiluivat oppilaiden käsissä ja laulu nosti tunnelman kattoon.

Jo neljättä vuotta Herajoella opettava Kalle on moneen otteeseen ehtinyt kertoa oppilaille harrastuksestaan, jonka aloitti jo 14-vuotiaana eli 16 vuotta sitten. Nyt oppilaat odottelevat kuumeisesti, että mestari lunastaa lupauksensa ja vie ainakin oman luokkansa Hyvinkäälle harjoitushalliin kokeilemaan lajia.

– Curling sai nyt enemmän huomiota Suomessa kuin koskaan aiemmin. Harrastus sopii hyvin suomalaiselle mielenlaadulle, sillä se vaatii rauhallisuutta ja harkintaa, pohti Kalle Kiiskinen.

Lajista voi hyvinkin kasvaa uusi ase tuleville mitalinmetsästyskeikoille, jos vain harjoitus- ja arvokisajäitä saadaan Suomeen riittävästi.

Hopea on upea eikä häpeä

Oppilaiden tiukassa tentissä Kallelta kysyttiin myös, onko hopea häpeä. Kalle Kiiskinen muistutti, että olympialaisiin tähtäävät lukuisten maiden joukkueet. Mukaan pääsee kymmenen kärki.

– Jos näiden kymmenen joukossa pelaa toiselle sijalle, se on aika hyvä, eikä hopeaa voi pitää häpeänä. Kanada otti ansaitun voiton, sillä joukkue pystyi purkamaan hienosti kaikki meidän rakentamisyrityksemme.

Torinon kisat eivät olleet curling-joukkueelle turistimatka, sillä joukkue selvitti kisassa 11 peliä ja niiden lisäksi kävi läpi 10 harjoituspeliä. Pelejä oli pari lähes joka päivä, joten vapaa-aika meni Kallelta ja koko M-15-joukkueelta lepäillessä. Torinon kaupunki jäi näkemättä.

– Koti- ja kouluruokaa tuli ikävä ja vähän muutenkin koti-ikävä.

Nyt Kalle palaa luokkansa kanssa arkeen. Luokassa istuu samannäköisiä oppilaita kuin kolme viikkoa sitten ja opettajakin on sama kuin ennen Torinon kisoja.

Tai ehkä sittenkin hiukan pidempi ja hiukan säteilevämpi. (HäSa)

Laulu Kallelle

On meillä oma Kalle

tuo curling-mestari.

Hän poiston tekee tarkkaan

ja kiven pesään saa.

Sä joukkueelle tärkeä

ja Suomen avain oot,

ja Herajoen koulun

myös tunnetuksi teit.

Nyt onneksi olkoon

Kalle-mestari,

kun hopeisen mitalin

toit meille kotihin.