Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies laittoi sormensa likoon

Itävaltalainen mies on saanut syytteen vakuutuspetoksesta laitettuaan kätensä ohiajavan junan alle. Syyttäjän mielestä mies aiheutti vammansa tahallaan saadakseen miljoonan euron vakuutuskorvaukset.

35-vuotias syytetty loukkasi kätensä marraskuussa 2003. Oma selityksensä mukaan hän oli pyöräilemässä, menetti pyöränsä hallinnan ja kieri junaraiteille juuri kun ohi oli ajamassa juna. Mies menetti toisesta kädestään peukalon ja etusormen ja toisesta kädestään pikkusormen.

Vakuutusyhtiön epäilykset heräsivät, koska mies oli ottanut ison vakuutuksen muutamaa kuukautta ennen tapahtumaa. Syytetty on myöntänyt, että hänellä oli noin 150 000 euron velat onnettomuushetkellä. Miestä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankilatuomio.

STT

Xie xie, nia hao, täällä Tom Cruise

Näyttelijä Tom Cruise otti ilon irti aasialaisesta kännykkäetiketistä ollessaan Shanghaissa kuvaamassa Mission Impossible -elokuvan jatko-osaa.

Paikallinen toimittaja alkoi puhua kännykkäänsä kesken Cruisen lehdistötilaisuuden. Aasiassa tällainen puhelimenkäyttö on täysin tavallista, ja huvittunut Cruise nappasi puhelimen toimittajan kädestä.

– Hello. Xie xie. Ni hao. Kuinka voitte, Cruise lateli puhelimeen, jonka toisessa päässä oli toimittajan vaimo. Cruise tiedusteli vielä, onko nainen töissä ja mikä hänen siviilisäätynsä on ennen kuin palautti luurin reportterille.

STT

Taiteilijoilla on paljon petikavereita

Sananiekka lordi Byron, toinen mokoma Dylan Thomas ja kuvaamataiteen mestari Pablo Picasso. Heitä ei yhdistä pelkästään luovuus, vaan kaikki kolme nautiskelivat myös merkittävän vilkkaasta seksielämästä.

Brittitutkijat ovat tutkimuksissaan huomanneet, että ammattitaiteilijoilla on elämänsä aikana keskimäärin tuplasti petikavereita muihin ihmisiin verrattuna. Luovuus toimii paitsi taiteen synnyttäjänä myös melkoisena partnerimagneettina.

Patjalla on kuitenkin myös kääntöpuolensa.

– Taitelijoilla on melkoisia taipumuksia sairastua masennukseen, tutkijat muistuttavat.

On turha luulla, että keskimääräistä vilkkaampi seksielämä toteutuisi vain miestaiteilijoiden kohdalla. Naistaiteilijat nousevat mieskollegoidensa kanssa samaan iloisen seksuaalisuden junaan. Syystä tai toisesta tutkijaryhmä pitää tätä huomiotaan yllätyksellisenä.

Taiteilijoiden seksikumppaneiden lukumäärä saavuttaa huippunsa aina samoihin aikoihin kuin heidän luovuutensakin. Tutkijat näkevät tämän liittyvän taiteilijan saamaan julkisuuteen. Jatkuvasti tv:ssä ja lehtien sivuilla patsasteleva artisti on sangen haluttu seuralainen.

– Luovilla ihmisillä on taipumuksia boheemiin elämäntyyliin. He myös käyvät muita ihmisiä hanakammin kiinni saamiinsa seksimahdollisuuksiin. Usein kyseessä on pelkästään halu kerätä kokemuksia, tutkijat arvelevat.

Taiteilijoiden rämpiminen seksisuossa on heidän pitkäaikaisten elämänkumppaniensa mielestä yllättävänkin hyväksyttävää. Tutkijat esittävät, että partnerit eivät kovin tosissaan jaksa uskoa taiteilijasiipan pysyvän poissa uskottomuuden harhapoluilta.

– Picasso, Byron ja Thomas ovat hyviä esimerkkejä taiteilijan ja seksin suhteesta. Heitä kaikkia ylistettiin. Ja kaikille kolmelle riitti hurraajia. Niinpä kaikki kolme saivat myös paljon naisia seurakseen, brittitutkijat laskeskelevat.

STT