Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loppi siirtää urheilukenttäänsä asutuksen tieltä

Lopen kirkonkylän urheilukentän paikalle nousee tulevaisuudessa uusi asuinalue. Uusi urheilukenttä rakennetaan muiden liikuntapaikkojen tuntumaan Kirkonkylän koulukeskuksen naapuriin.

Suunnitelmat sisältyvät parhaillaan nähtävillä olevaan Lopen yleiskaavaluonnokseen. Kaava kattaa Kirkonkylän, Jokiniemen, Ojajärven, Kesijärven ja Erävisjärven alueet. Uusia rakennuspaikkoja kaavassa on runsaat 300.

Kaava tuo tarjolle kolme uutta rantarakennuspaikkaa kesämökeille niin Erävisjärven kuin Kesijärvenkin rannoille. Rannattomia kuivan maan mökkitontteja kaavasta löytyy runsaat sata ja omakotitontteja lähes 200.

Asutus laajenee lähivuosina kirkonkylässä urheilukentän alueen lisäksi myös Isokorkeen länsipuolen reuna-alueille sekä Kyyniönlahden tienvarteen. Myös Jokiniemen tienvarsirakentaminen laajenee nykyisestä.

Isojoen, Vanhakoskentein ja Jokiniementien sekä Lähdesmäentien varsille on varattu myös rakennusmaata samoin kuin Ampujantien ja Taarintien tuntumaan.

Yleiskaavaluonnoksessa teollisuus on ohjattu kantatie 54:n pohjoispuolelle. (HäSa)