Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottorikelkoille tulossa käyttömaksu

Moottorikelkkareittejä aiotaan lähivuosina rakentaa julkisen rahan turvin. Ympäristöministeriön työryhmä sai raportin aiheesta valmiiksi tammikuun lopulla, mutta raportin lopullisesta sisällöstä ei vielä julkisuudessa tiedetä.

– Lähiviikkoina julkaistavassa raportissa esitetään useita eri vaihtoehtoja maksun määräytymisperusteeksi ja työryhmä suosittelee yhtä vaihtoehtoa, ylitarkastaja Pekka Tuunanen ympäristöministeriöstä kertoo.

Työryhmän tarkoituksena oli selvittää, voiko moottorikelkkailumaksua ottaa käyttöön kelkkailureittien rakentamiseksi ja parantamiseksi. Maksun suuruudesta ei ole vielä tietoa.

Moottorikelkkailijoita niin sanottu käyttömaksu ei innosta.

– Jos jonkinlainen maksu tulee, silloin pitäisi ensimmäiseksi osoittaa, että maksulle on tulossa myös vastinetta eli niitä reittejä. Sen jäkeen maksan maksun mielelläni, Hämeen Safarikelkkailijoiden puheenjohtaja Harri Tuominen sanoo.

Tuomisen mukaan kelkkailu-urat esimerkiksi Hämeessä perustuvat yhdistysten ja maanomistajien yhdessä tekemiin herrasmiessopimuksiin. (HäSa)