Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosilomalain muutos

Näin edunvalvojan näkökulmasta katsottuna ihmetyttää tehty muutos vuosilomalakiin. Sen mukaan tuon viidennen lomaviikon voi sopia pidetävän niin, että päivittäistä työaikaa lyhennetään erikseen sovittavalla aikamäärällä, esim vaikkapa 15 minuutilla.

Miten tämä muutos edesauttaa jaksamista?

Rohkenen väittää, että mikäli päivittäistä työaikaa lyhennetään vaikkapa tuo 15 minuuttia, niin työntekijä joutuu tekemään entisenkaltaiset työnsä lyhyemmän työaijan puitteissa…

Lisäksi erikeseen kannattaa kiinnitää huomiota siihen, mikä on sopiskulttuuri tällä(kin) hetkellä monissa yrityksissä. – Sopiminen tarkoittaa työnantajan käskytystä, aidosta sopimisesta ei voida edes puhua. (Myönnettäköön, että toimiviakin sopimuskulttureita työelämästä löytyy kosolti).

Miten tämä vuosilomalain muutos palvelee työllisyystilanteen kohentamista? Ei ainakaan tällainen yksinkertainen työntekijäasemassa oleva henkilö voi moista ymmärtää!

Epäilyttää sekin, että kun tällä hetkellä työntekijät ovat valmiita tekemään pidempää työpäivää saadakseen sen kautta enemmän kokonaisia vapaapäiviä, niin tämä(kin) mahdollisuus tullaan vuosilomalain muutoksen ja tämän hetken ajankuvan (poliittisen) myötä ennenpitkää ajamaan alas!

J.Torvinen

pääluottamusmies

Hämeenlinna