Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruposen porkkanatilasta Vuoden laatutuottaja

Kotimaiset Kasvikset ry on nimennyt Heikki ja Maija Ruposen Hausjärveltä avomaan vihannesviljelyn Vuoden laatutuottajiksi.

Yhdistyksen laadunseurannan ja tukkuliikkeiltä saadun palautteen perusteella Ruposet tuottavat vuodesta toiseen tasaisen laadukasta porkkanaa.

Kaikki viime vuosina yhdistyksen laadunseurannassa läpikäydyt porkkanaerät ovat täyttäneet ensimmäisen laatuluokan laatuvaatimukset. Tuotteet välittäviltä tukkuliikkeiltä Ruposet saavat tunnustusta myös täsmällisestä ja luotettavasta yhteistyöstä.

Porkkananviljely aloitettiin Ruposilla vuonna 1952, jolloin Heikki Ruposen isä Pentti Ruponen viljeli porkkanaa ensimmäisen kerran myyntiin. Siitä lähtien porkkanaa on viljelty katkeamattomasti.

Yrityksessä viljellään porkkanaa nykyisin 22 hehtaarin pinta-alalla ja tuotteet markkinoidaan tukkuliikkeiden kautta vähittäiskauppoihin. Vuosittain vähittäismarkkinoille toimitetaan noin 900 000 kiloa porkkanaa. (HäSa)