Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piinan keittiössä kypsyy made

Ruuan valmistaminen on vaikeaa, väittäkööt tv-kokit mitä tahansa. Luultavasti monimutkaisin ihmisen keksimä ruokalaji on madekeitto.

Ydinpommin ja madekeiton valmistamisessa on suunnilleen yhtä monta työvaihetta. Näistä kahdesta haasteesta päätin talvilomalla valita keiton lähinnä siksi, ettei lähikaupassa ollut juuri saatavilla edullista Pirkka-plutoniumia.

Madetta sieltä sai. Varoitukseksi kaikille liitän oheen yhteenvedon lukemistani resepteistä ja kokemuksistani.

Nylje, perkaa ja fileroi made. Irroita mätipussit varovasti, varo myös rikkomasta sappea, jotta et pilaisi kalaa. Sapen rikottuasi ota jääkaapista varamade ja nylje, perkaa sekä fileroi se.

Etsi eläimestä pyrstö- ja rintafileen näköiset osat ja irroita ne. Ota maksa talteen ja unohda jääkaappiin. Poista se sieltä viimeistään kuukauden kuluttua. Poistettuasi mateen kaikki 459804299 ylimääräistä ruotoa ja sisuskalua kaavi huolella hermosi riekaleet seiniltä.

Huuhdo kalan ruoto kylmässä vedessä. Pilko porkkana ja sipuli täsmälleen oikean kokoisiksi paloiksi. Laastaroi etu- ja keskisormi sekä alaleuka.

Laita kattilaan ruoto ja pää (siis kalan) ja kaada päälle täsmälleen oikea määrä nestettä alkuperäisestä Graalin maljasta.

Kuori ja lohko perunat ja pane ne kattilaan. Palauta Karjala takaisin Suomelle ja keitä hiljaa hauduttaen, kunnes perunat ovat lähes mutta eivät missään tapauksessa täysin kypsiä.

Poista työttömyys, kaada kattilasta toiseen kattilaan sulatettu voi ja sekoita kermamaitoon. Älä kysy miksi. Lisää seos sekä hyppysellinen Suomen euroviisuvoittoa toiseen kattilaan rauhallisesti sekoittaen.

Palauta suomalaisen olympiaurheilun kunnian päivät ja lisää mausteet jompaan kumpaan kattilaan. Freesaa, hauduta ja hämmennä. Kuori vaahto tarkkaan keittoliemen päältä käyttäen välinettä, jollaista ihmiskunta ei vielä ole onnistunut ja tuskin onnistuukaan kehittämään, vaikka on lähettänyt ihmisiä Kuuhun ja koneita Marsiin.

Lisää joukkoon kalapalat ja poista ne saman tien, koska perunat eivät olleetkaan vielä kypsiä. Luuttua hikilammikot keittiön lattialta. Kadu huolellisesti ja hiljaa hämmentäen, ettet päättänyt sittenkin valmistaa ydinpommia.

Muista unohtaneesi tilli, etsi se ja pilko kuumeisella kiireellä samalla hämmentäen keittoa, johon unohdit lisätä vehnäjauhoja. Lisää keitosta poistamasi kalanpalat keittoon. Jos toisessa kattilassa on vielä jotakin, kaada se toiseen kattilaan.

Varmista, ettei keitto enää kiehu, jotta kalanpaloista ei tule kovia ja kuivia. Poista kalanpalat keitosta, koska se näyttääkin kiehuvan vielä. Anna elämäsi kulkea filminauhana silmiesi editse.

Hauduta hetki ja tarkista suola. Avaa Raamattu ja ammenna lohtua 1. korinttolaiskirjeen 13. luvun jakeista 1-13. Lisää sitten kalanpalat keittoon ja tarjoile heti.