Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missikisojen tuhkimotarina

Miehillä on oiva kyky keskittyä olennaiseen myös missikisoissa. Miehet väittävät, että moiset kisailut eivät kiinnosta, mutta yllättäen heidän suustaan tulee kommentteja jokaisesta ehdokkaasta.

Kun naiset MTV3:n nettisivuilla haukkuivat liian laihoja tai muuten vain huonoja missiehdokkaita, miehet arvioivat rintoja.

“Se on liian rintava missiksi”, arvioi kaksilahkeinen missikisojen alla. Puheenaiheena oli tietysti hämeenlinnalaisen Elina Nurmen missimenestys.

Totta. Elina hävisi rinnan mitalla, vaikka ennakkosuosikki olikin.

Missikisoissahan pärjää tietyn kokoisilla rintavarustuksilla. Muulla ei sitten olekaan niin väliä, kun on vain Miss Universum -kisoihin oikean kokoiset, malliset ja väriset rinnat. Tänä vuonna haettiin vaaleatissistä missiä, jonka varustus ei herätä suuria puheita.

Keskustelua yritettiin nostaa pakaroista ja rinnoista hieman ylemmäs, korvien väliin. Iltalehti todisti, etteivät missit tunne edes Nokian keulakuvaa. Se, että kymmenestä ehdokkaasta suurin osa ei tunnistanut Jorma Ollilaa ei kuitenkaan riittänyt keskustelun aiheeksi tarpeeksi pitkään.

Sitten tuli skandaali, kun yksi missi oli esiintynyt alastonkuvissa ja esitellyt rintojaan julkisesti. Sekään ei riittänyt päivittelyn aiheeksi, kun ehdokas lensi ulos kisoista. Samassa aiheessa kuitenkin pysyttiin. Ryhdyttiin arvioimaan kaikkien ehdokkaiden rintavarustusta. Toisilla oli liian isot ja toiset yrittivät salaa topata bikineitään.

Vastauksia ei ole tissikeskustelussa saatu. Mikä on oikea missikoko? Sitä ei kukaan ole vielä rohjennut ääneen lausua. Ei edes Eino Makunen, vaikka kokemusta luulisi olevan.

EU-direktiivillä päästäisiin tästäkin ongelmasta. Kaikkiin EU-maihin vain yksi ja sama direktiivi missien kuppikoosta. Karsintakin olisi helpompaa, kun olisi heti selvillä, millaiset tissit halutaan maailmalle lähettää.

Missikisat ovat todella menettäneet sen glamourinsa, joka niihin liittyi vielä silloin, kun olin pikkutyttö. Silloin istuttiin kavereiden kanssa ja tutkailtiin hymyä, silmiä, ihoa, sääriä. Siinä sivussa unelmoitiin misseydestä ja suunniteltiin iltapukuja. Se oli kikatusta ja syviä huokauksia. Suomesta lähetettiin yksi nainen edustamaan maata ja se oli unelmoimisen arvoista.

Enää ei etsitä kaunista edustavaa naista, vaan kuumia juoruja ja uutta rämäpäistä julkkista.

Tänä vuonna missikisat pelasti se, että valittu Miss Suomi 2005 oli bongattu kisoihin leipätiskiltä. Varsinainen tuhkimotarina! Siinä on vielä sitä menneen ajan glamouria.

Ensi vuodeksi Makusella on tekemistä. Sen verran alkaa kuppikokomittelöt kyllästyttää.