Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työn harjoittelua tarjolla

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) on julkaissut tutkimustulokset alle 30-vuotiaille, työmarkkinatukea saaville työttömille, suunnattujen työvoimapoliittisten toi- menpiteiden vaikutuksista näiden työttömien työllistymiseen.

Tutkimuksessa havaittiin, että koulutus ja palkalliset työllistämistukityöt paransivat ko. ryhmän työllisyysstä. Kun taas palkaton työmarkkinatuella tapahtuva työharjoittelu ei parantanut työllisyyttä.

Kun tämä tutkimus on nyt osoittanut, että palkaton työn harjoittelu ei paranna palkallisen työpaikan saantia, olisi varmaankin syytä kitkeä Hämeenlinnassakin rehottava ilmaisten työmarkkinatuella työtä harjoittelevien työttömien hyväksikäyttö.

Luonnollisesti olisi asiallista, jos työvoimatoimisto lopettaisi näiden “harjoittelupaikkojen” tyrkyttämisen ja välittämisen.

Ilmaista työvoimaa tarvitsevat tahot voisivat ruveta hakemaan ilmaisia työtekijöitä laittamalla ilmoituksia palkattomista työpaikoista johonkin paikallislehteen.

Työtön

Hämeenlinna