Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missiehdokkuuden jälkeen alkaa oikea elämä

Vaikka tämän vuoden Miss Suomi -kandidaateista ei tällä hetkellä ehkä siltä tunnukaan, elämä jatkuu myös missikisojen jälkeen.

Joidenkin ehdokkaiden ura kääntyy muille poluille, toisten jatkuu julkisuudessa ja kauneuden parissa.

Näin on kantahämäläismisseistä käynyt muun muassa Janakkalasta kotoisin olevalle Anu Pekkariselle, joka osallistui Miss Suomi -kilpailuun vuonna 1998. Kärkikolmikosta paikka ei auennut, mutta samana vuonna Anu voitti vielä Miss Hawaiian Tropic -kisan Suomen-osakilpailun, ja matkasi Las Vegasiin kansainväliseen loppukilpailuun.

Enää Anu ei kilpaile, mutta elanto kertyy kauneudesta. Nykyisin 27-vuotias Anu työskentelee mallina ja PR-tehtävissä.

-En koskaan ajatellut, että päätyisin tälle alalle. Ensin tässä viehätti se, että näki uusia paikkoja ja tapasi uusia, kivoja ihmisiä. Nykyisin tämä on ihan työtä.

Lukion jälkeen Anu suoritti Hämeenlinnassa matkailualan perustutkinnon. Varsinaisia oman alansa töitä hän ei ole tehnyt, vaan mallimaailma on vienyt kokonaan. Siellä Anu aikoo pysyäkin niin kauan kuin kysyntää riittää.

Omasta missikiertueesta Anulle on jäänyt mukavat muistot, eikä missimaailma ole vieläkään jäänyt kokonaan: Anu on istunut monissa kilpailuissa tuomaristossa ja ollut mukana lanseeraamassa missikilpailua Kiinassa.

-On ihan kivaa, että tällaista vanhaakin pyydetään tuomaroimaan, Anu nauraa.

Unelma-ammatti jotain ihan muuta

Osa missikandidaateista palaa puuterintuoksusta ja paljeteista takaisin farkkuarkeen.

Kiira Hirvonen, 24, osallistui Miss Suomi-kilpailuihin vuonna 2002. Palkintosijat eivät silloin auenneet, joten Kiira jatkoi matkaansa Suomen Neito -kilpailuun, jossa hän sijoittui toiseksi perintöprinsessaksi. Miss Helsinki -kilpailuissa vuonna 2003 Kiira kruunattiin voittajaksi. Se sai riittää.

-Ajattelin, että voitin, nyt lopetan, Kiira muistelee.

Miss Suomi -kiertue oli Kiiralle antoisa, vaikkakin rankka kokemus. Nyt missimaailma tuntuu jo kaukaiselta ja hieman ahdistavaltakin. Missin arkea, rusketuksen sävyn tai hampaiden valkaisun miettimistä Kiira ei kaipaa.

-Onhan se paljon pinnallisempi maailma. Olen kasvanut näiden kahden vuoden aikana paljon, hän pohtii.

Vuonna 2002 vielä tamperelainen Kiira oli juuri aloittanut opinnot Hämeenlinnassa Wetterhoffilla. Missiaikana opinnot hidastuivat, mutta nyt valmistuminen nahka-alan artenomiksi häämöttää.

-Haluaisin nahkalaukkujen ja -asusteiden suunnittelijaksi. Tulevaisuudessa haluaisin myös muuttaa ulkomaille, Kiira maalailee.

Kantahämäläisistä entisistä missikandidaateista kuuluisin lienee Turengista kotoisin oleva Ellen Jokikunnas, joka on missiehdokasvuosiensa jälkeen tullut tunnetuksi Idols-ohjelman juontajana. Nyt Ellen juontaa omaa matkailuohjelmaansa.

Kiira ei kaipaa estradeille tai mallimaailmaan, vaan on tyytyväinen nykyiseen arkeensa. Ihan täysin kauneusmaailma ei ole jäänyt, sillä Kiira tekee vielä keikkatöitä esimerkiksi messuilla. Misseydestä lienee hyötyä myös Kiiran omalla alalla.

-Kontakteista on hyötyä, ja designerinä voi päästä helpommin esille.