Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Amerikkalaiset kasvavat leveyssuunnassa

Amerikkalaiset eivät juurikaan ole pystyneet kasvattamaan keskipituuttaan sitten vuoden 1960, mutta painoaan he ovat pystyneet lisäämään suorastaan kiitettävän paljon.

Vuonna 1960 amerikkalaisella yli 20-vuotiaalla miehellä oli mittaa keskimäärin 172 senttiä, nyt 174 senttiä. Mutta kun amerikkalainen yli 20-vuotias mies vuonna 1960 painoi keskimäärin 75 kiloa, painoa on nyt 84 kiloa.

Amerikkalaisten naisten tilanne ei ole juurikaan miehiä

hohdokkaampi. Kun Vuonna 1960 amerikkalaisella yli 20-vuotiaalla naisella oli pituutta keskimäärin 160 senttiä, sitä on nyt 162 senttiä.

Massaa naisillekin on tullut lisää rutosti enemmän kuin mittaa. Amerikkalaisnainen onnistuu painamaan vuoden 1960 63 kilon sijasta nyt jo 74 kiloa.

Ylipainoisten osuus väestöstä ei kuitenkaan ole ponkaissut vuoden 1960 25 prosentista sen korkeammalle kuin 28 prosenttiin.

STT-Reuters

Liskolounas vie lentoyhtiön oikeuteen

Intialaisen Jet Airwaysin lennolla tarjoiltu liskoannos ei maistunut matkustajalle, joka aikoo haastaa yhtiön oikeuteen.

Muutaman sentin mittaisen liskon päätyminen lautaselle on vielä arvoitus lentoyhtiöllekin. Jet Airwaysin edustajat epäilevät catering-firman kokkien syyllistyneen sabotaasiin.

Kiukustunut bisnesluokan matkustaja kieltäytyi luovuttamasta liskoa tutkimuksia varten ennen kuin hän pääsisi esittelemään otusta tiedotusvälineille.

– Tämä on törkeää huolimattomuutta, ja joku on saatava teosta vastuuseen, liikemies paasasi.

STT-AFP

Päihtyneet papukaijat riekkuvat puutarhassa

Sydneyn kasvitieteellisen puutarhan papukaijoilla on alkoholiongelma. Lintuja on bongattu lentelemässä liikuttuneessa tilassa puutarhan alueella useita kertoja.

Siipiveikkojen humalan lähteenä toimii herneen sukuisen kasvin kukkien makea mehu, jonka auringon valo saa käymistilaan. Neste nousee lintujen päähän hetkessä.

– Linnut käyttäytyvät periaatteessa samalla tavalla kuin juopuneet ihmisetkin. Ne hoipertelevat ympäriinsä miten sattuu, eläinlääkäri Larry Vogelnest kertoi.

STT-AFP