Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnallisvalitusko sotalapsista?

Vielä lyhyesti tästä yhdeksi kesän tärkeimmistä aiheista mielipide-palstalla nousseesta sotalasten muistomerkistä.

Inkeri Sotkasiiran kannattaa vielä kerran lukea valtuustoaloitteen allekirjoittajien nimet ja puoluetaustat.

Seniori-ikäiset sotalapset “ehtivät keräämään muistomerkkirahat” (Sotkasiira) ja näin vielä nopealla toiminnallaan kertomaan meille muille olleensa olemassa. Muiden tekemänäkö hanke sotii valtakunnallisen järjestön ajatusta vastaan?

Kunnallisvalitustako Sotkasiira jo valmistelee? Tästä asiasta!

Kirjoitin Sotapojan Taivas ry:n olevan Linnankasarmilla Sotalasten tiloissa hyyryläisenä. Ei pidä sotkea asioita tälläkään palstalla.

Ennakkopäätökseksi tätä ei saa muuten kuin mitätöimällä tässä massiivisessa operaatiossa mukana olleiden lasten, perheiden sekä lähi-ihmisten kokemukset.

Mikä ero on patsaalla, muistomerkillä ja laatalla? Ei kai kukaan kuvittele, että kyseessä olisi “markoissa miljoonahanke” (Sotkasiira).

Meillä on niin paljon edelleen mieltä askarruttavia, vahvoja ja vielä pitkään vaikuttavia henkilökohtaisia sekä yhdessä koettuja sota-ajan muistoja, että tuntuu hieman pahalta pyrkiä vähättelemään vuorollaan esiin nostettuja kohteita sillä, että onhan meillä sitä ja tätä muutakin muistettavaa. Tai että onko jotain yhteistä asiaa esillä pitävä yhdistys “juridisesti olemassa”.

Tästähän saattaa tulla ihan vireä keskustelu syksyn piristeeksi valtuustossa, tai sitten ei.

Timo Lahtinen

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Hämeenlinna