Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilutalo jäi ilman valtionapua

Hämeenlinnan liikuntahallit haki valtion liikuntaneuvostosta valtionosuutta Pullerin urheilutalolle. Hämeenlinnan hakemusta ei käsitelty keskiviikkona liikuntaneuvostossa, koska hakupapereista puuttui maanvuokrasopimus.

– V-käyrä on korkealla. En osaa sanoa, miksi paperi puuttui. Siinä on tapahtunut virhe, sanoo Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Saviniem i (kok.).

Hakemuksen on tehnyt Hämeenlinnan liikuntahallit oy. Saviniemi ei ota kantaa, miksi vuokrasopimus on jäänyt tekemättä.

– Asiassa ei ole mitään epäselvää, koska urheiluhalli tulee kaupungin maalle. Sopimus on vain jäänyt tekemättä. En ota kantaa, kenessä on syy. Käytännössä asia on edennyt niin, että virkamiehet tekevät hakemukset.

Hassinen tiesi, että paperi puuttuu

Hämeenlinnan liikuntahallien toimitusjohtaja Jorma Hassinen on tietoinen, että maanvuokrasopimus ei ollut mukana hakemuksessa.

– Meillä ei ole ollut kupongit kunnossa, koska alueen asemakaava ei ole saanut vielä lainvoimaa. Sitä kautta hakemuksesta puuttui myös vuokrasopimus alueesta. Me emme ole voineet niitä papereita lähettää, kun omistaja (kaupunki) ei ole niitä meille toimittanut.

Olisiko hakemukseen voinut toimittaa epämuodollisempia papereita, että asiasta on sovittu kaupungin kanssa?

– En minä ainakaan voi toimittaa muuta kuin omistajalta saamiani papereita.

Hassinen kertoo viimeksi tammikuussa pyytäneensä alueesta vuokrasopimusta, mutta ei ole sitä saanut. Hän on pyytänyt kiinteistöpuolelta geodeetti Aki Järviseltä sopimusta ja sen jälkeen hän on vielä keskustellut asiasta apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon kanssa.

– Hän totesi, että sopimus kyllä tehdään, mutta meille se ei ole saapunut. Taustanahan tässä on se, että virkamiehet keskeyttivät asemakaavan valmistelun vuosi sitten, vaikka sitä olisi pitänyt jatkaa. Valmistelu käynnistettiin uudelleen viime syksynä. Sen vuoksi aikataulu on venynyt.

Jorma Hassista harmittaa, että rakentaminen viivästyy, koska valmiudet rakentamiseen olisivat olleet, jos kupongit olisivat olleet kunnossa. Hassinen ei ota asiasta syytä niskoilleen, koska hän on pyytänyt papereita. Myös rakentamista valvova konsultti on kysellyt papereiden perään.

Isosuo: sopimus on rutiinihomma

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo, että sopimusasiaa ovat hoitaneet kaupungin geodeetti Aki Järvinen ja Jorma Hassinen.

– Asiassa ei ole mitään epäselvää. Kaupunki omistaa ja vuokraa maan ja siitä on jo sovittu. Ilmeisesti vain paperia ei ole tehty. Syystä en tiedä, enkä osaa edes veikata. Rutiiniasia tämä on ja se olisi pitänyt hoitaa yhteistyössä. (HäSa)