Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilaisuuteen oli pakko tarttua

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston johtajaksi hakee parikin Hämeenlinnasta tuttua nimeä.

Erityisen tuttu on yhdyskuntapalvelujen tilaajajohtaja Päivi Saloranta. Hän on toiminut tilaajajohtajana koko yhdistyneen Hämeenlinnan ajan. Sitä ennen hän työskenteli asemakaava-arkkitehtina.

– Ehdottomasti viihdyn nykyisessä työssäni hyvin. Tykkään sen monipuolisuudesta. Se ei ole syy hakea muualla.

– Helsinki on kuitenkin omaa luokkaansa Suomessa ja tällainen tilaisuus tulee harvoin. Olisi todella kiinnostavaa päästä vaikuttamaan Helsingin kaupunkisuunnitteluun. Helsinki on tehnyt siinä hienoa työtä ja sitä olisi kiva päästä jatkamaan.

Päivi Saloranta muistuttaa, että resurssitkin ovat Helsingissä aivan omaa luokkaansa. Koulutukseltaan hän on arkkitehti.

Kaikkiaan Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston päälliköksi hakee 16 henkilöä. Yksi hakijoista on Hämeenlinnan asuntomessujen projektipäällikkönä toiminut Ilkka Ruutu, joka nyt on Nurmijärven tekninen johtaja.

Nykyinen kaupunkisuunnitteluviraston päällikkö Tuomas Rajajärvi jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Virastossa on noin 280 työntekijää. Sen toimialaa ovat muun muassa Helsingin kaavoitus, liikenteen suunnittelu ja kaupunkikuva. (HäSa)