Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäen valtuusto vaatii yöpäivystystä kesäksi

Riihimäen valtuutetut vastustavat terveydenhuollon yöpäivystyksen siirtoa Hämeenlinnaan kesäksi. Valtuusto on käsitellyt asiaa seminaarissaan ja on laatinut julkilausuman, jonka kaikki valtuustoryhmät ovat allekirjoittaneet.

Julkilausumassa vaaditaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriä toimimaan aiemmin sovitun mukaisesti eli järjestämään yöpäivystys kesälläkin Ryksin tiloissa.

Hämeen Sanomat kertoi viikko sitten, että Riihimäen yöpäivystys siirtyy kesäkuun alusta lukien neljäksi kuukaudeksi Hämeenlinnaan keskussairaalan ensiapuun henkilökuntapulan takia. Riihimäeltä on irtisanoutunut kuusi hoitajaa, eikä tilalle ole saatu uusia. Sen sijaan kello 8-22 päivystys toimii edelleen Riihimäellä.

Väkeä ei saa ostamallakaan

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Järvinen ei anna riihimäkeläisille toivoa tässä vaiheessa, sillä tilanne on hänen mukaansa ennallaan.

– Tämä on keskussairaalan kannalta pakkotilanne. 1.6. alkaen meillä ei ole hoitohenkilöstöä pitämään auki yöpäivystystä. Myöskään Riihimäen seudun terveyskeskuksella ei ole irrottaa henkilökuntaa yöpäivystykseen eikä tilanne ratkea palveluita ostamallakaan, Järvinen kertoo.

Hän sanoo, että ostopalvelun mahdollisuutta on selvitetty ja tarjouksia pyydetty, mutta niitä ei ole saatu.

– Kesän sijaisten saatavuus on koko maassa huono, ja toimintaa joudutaan sopeuttamaan koko sairaanhoitopiirin alueella, Järvinen huomauttaa.

Riihimäen seudulla ympärivuorokautinen lääkäripäivystys on toiminut tammikuusta alkaen Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikössä (Ryks), jonne perusterveydenhuollon päivystys ja akuuttiosasto siirtyivät. Yöpäivystyksen Ryksissä on järjestänyt sairaanhoitopiiri.

Syksyn tilanne vielä auki

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on jo aiemmin päättänyt, että erikoissairaanhoidon päivystys siirtyy Hämeenlinnaan lokakuun alussa. Riihimäen valtuutettujen julkilausumassa vaaditaan, että tähän ajankohtaan asti päivystys pysyisi Ryksissä.

Riihimäen seudun kunnat sekä seudun terveyskeskuskuntayhtymä päättävät lähiaikoina siitä, alkaako terveyskeskus huolehtia yöpäivystyksestä Riihimäen seudulla lokakuun alusta alkaen.

Riihimäen kaupunki on ilmoittanut kantanaan haluavansa, että terveyskeskus jatkaisi yöpäivystystä syksyllä, mutta Hausjärvelle ja Lopelle sopii myös sen siirto Hämeenlinnaan. (HäSa)