Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Tynjälä Elenia Lämmön johtoon

Elenia Lämpö Oy:n vt. toimitusjohtajaksi on nimitetty Matti Tynjälä. Hän on työskennellyt yhtiössä vuodesta 2000 ja on viimeksi toiminut Hämeen alueen aluejohtajana.

Ennen Tynjälää Markus Alholm toimi viisi vuotta Vattenfall Lämmön ja sitten LNI Lämmön toimitusjohtajana. Elenia korvasi Alholmin Tynjälällä, kun hän saattanut päätökseen tammikuussa solmitun yrityskaupan, jolla Vattenfall myi Vattenfall Verkko Oy:n ja Vattenfall Lämpö Oy:n LNI Acquisition Oy:lle. Sen omistajakonsortioon kuuluvat Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, 3i Infrastructure, 3i Group sekä GS Infrastructure Partners.

LNI Acquisition muutti nimensä Elenia Oy:ksi 11. toukokuuta. LNI Verkosta ja LNI Lämmöstä tuli samalla Elenia Verkko Oy ja Elenia Lämpö Oy.

Tynjälä näkee johtamansa Elenia Lämmön tulevaisuuden valoisana ja kiinnostavana.

– Tulemme uudessa omistuksessa keskittymään vahvasti paikalliseen, asiakkaitamme lähellä olevaan toimintaan. Asiakkaillemme on tarjolla ympäristömyönteinen ja kilpailukykyinen lämmitysmuoto, johon liittyvät monipuoliset seurantapalvelut. Kehitämme toimintaamme kasvattamalla edelleen kotimaisten polttoaineiden osuutta tuotannossamme ja nostamalla energiatehokkuuttamme.

Elenia Lämmön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nimitetty Matti Manninen. Hän on myös kokenut energia-alan ammattilainen, jolla on yli 30 vuoden kokemus alan ylimmän johdon tehtävistä. Manninen toimii tällä hetkellä Senior Adviserin tehtävässä Pöyry Management Consulting Oy:ssä ja on sitä ennen viimeksi työskennellyt toimitusjohtajana saksalaisen E.ON-konsernin yhtiöissä ja Espoon Sähkö Oyj:ssä.

Elenia Verkon toimitusjohtajana jatkaa Tapani Liuhala.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty Timo Rajala, jolla on 40 takanaan vuoden laaja ja monipuolinen työura energia-alalla. Hän on työskennellyt lukuisissa ylimmän johdon tehtävissä, muun muassa Pohjolan Voiman toimitusjohtajana, sekä useissa hallitustehtävissä Suomessa ja kansainvälisesti.