Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Janakkala sulkee sairaalapaikkoja kesäksi sijaispulan takia

Janakkala sulkee jälleen sairaalapaikkoja kesän ajaksi huonon hoitajatilanteen takia. Kunta ei saa tarpeeksi sairaanhoitajien eikä lähihoitajien kesäsijaisia.

Tilanne on hankala, sillä Janakkalan sairaalassa ei ole nytkään päteviä sairaanhoitajia niin paljon kuin tarvittaisiin. 22 sairaanhoitajan toimesta viisi on täytetty epäpätevällä sijaisella.

Sijaistilanne vaikea

Sairaalalla on nyt tiedossaan yksi sairaanhoitajan sijainen koko kesän ajaksi ja lisäksi kaksi sijaista, jotka työskentelevät lyhyen ajan. Lähihoitajiksi on tulossa neljä pätevää työntekijää ja 12 opiskelijaa. Kolme lähihoitajasijaista vielä tarvittaisiin.

Janakkalan perusturvalautakunta päätti torstaina, että toinen sairaalan niin sanotuista akuuttimoduuleista suljetaan koko kesän ajaksi. Kummassakin akuuttimoduulissa on kymmenen sairaspaikkaa.

Kun kahden moduulin työntekijät yhdistetään, saadaan yksi moduuli toimimaan kunnolla – ainakin siinä tapauksessa, ettei sairauslomia juuri tule.

Lisäksi Tapailakodin kuntoutusyksikkö Neliapila toimii kesällä hieman suppeammin kuin nyt kevään aikana. Neliapila toimii kesällä vain pitkäaikaisessa kuntoutuksessa ja intervallipotilaiden hoitopaikkana. Akuuttihoitoa vaativia potilaita se ei ota vastaan.

Lisäksi päiväkuntoutusta antava Onnenapila pidetään heinäkuun ajan kiinni niin kuin aiempinakin vuosina.

Vapaapäivältä töihin

Tilanne on kesällä vaikea, mikäli työntekijöitä jää äkillisille sairauslomille. Näissä tilanteissa joudutaan teettämään pitkiä työvuoroja tai kutsumaan työntekijöitä vapaapäiviltään töihin.

Kesäisten supistamistoimien odotetaan heikentävän hoitoketjun toimivuutta. Potilaiden siirtäminen erikoissairaanhoidosta vähemmän vaativaan hoitoon vaikeutuu.

Tämä lisännee kunnan menoja, kun siirtoviivemaksut lisääntyvät. Kunta joutuu maksamaan 500 euroa päivältä jokaisesta potilaasta, joka on turhaan erikoissairaanhoidossa. (HäSa)