Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tätä päivää on odotettu"

Hauhon Lomakeskuksesta kiirivät tiistaina riemulliset HPK-huudot pitkälle Akkijärven aalloille, kun Lasten Kesä ry:n leiriläiset kokoontuivat ottamaan vastaan vieraitaan, HPK:n edustusjoukkueen kiekkoilijoita.

– Tätä päivää ja HPK:n pelaajia on odotettu niin, etteivät leiriläiset tahtoneet unta saada edellisenä iltana, totesi leirinjohtaja Marjo Maula. Kiekkoidolien vierailulla leirille haluttiin tuoda elämyksellisyyttä.

Kesän viimeisellä leiriviikolla joukko koostuu 49 eri-ikäisestä lapsesta ja nuoresta. Maanantaista lauantaihin kestävällä leirillä aurinkoiset päivät kuluvat uiden, kalastaen ja lettuja paistaen, unohtamatta vuodesta toiseen suosikkina säilynyttä mutantin munien etsintää, eli vesi-ilmapallojen etsimistä metsästä. Sadepäivinä keskitytään enemmän yhteisiin sisäpeleihin.

Kiekkoilijoiden päänmenoksi oli päivän ohjelmaan valittu liikunnallisia lajeja: köydenvetoa, kuulantyöntöä, tikanheittoa ja erilaisia rastipisteitä temppuratoineen. Päivä huipentui jalkapallo-otteluun, jossa leiriläiset kiekkovahvistuksella päihittivät kirkkaasti ohjaajien joukkueen. Tulokseksi kirjattiin 4 – 2.

Yllätyspisteitä rasteilla sai erinomaisesta joukkuehengestä.

Temppu radalla

– Siistiä, että HPK:n pelaajat tulivat vierailulle, totesi helsinkiläinen Ronja Vauhkonen – tottunut kesäleiriläinen monen kesän takaa.

Kahden puun väliin pingotetun nauhan päällä kulkemista vesikupin kanssa hän piti vaikeahkona, onneksi tukea sai ottaa hyökkääjä Jesse Saarisen olkapäästä.

Samasta tehtävästä suoriutui niin ikään kiitettävästi, vettä pahemmin läikyttämättä myös hämeenlinnalainen Kaja Ranjan, kun viimeisillä askelilla tukena oli HPK:n puolustaja Lauri Kärmeniemi.

Temppuradalla kiivaasti kipittänyt helsinkiläinen Magali Kasongo oli tyytyväinen alle puolen minuutin aikaan, johon ylti pujotellessaan ämpäririvin ja puihin ripustettujen vanteiden lävitse. Pohja-ajan radalle tekivät maalivahti Mikko Tolvanen ja puolustaja Petteri Nikkilä.

– Lasten ja nuorten leirille oli ihan mukava tulla, totesivat kiekkotähdet. Nikkilälle lasten leiri oli ensimmäinen tapahtuma, johon hän joukkueensa edustajana tänä kesänä osallistui.

– Edustustehtävät nakitetaan mahdollisimman tasapuolisesti vuodeksi etukäteen, pelaajat kertoivat.

Mikko Tolvaselle muistuivat mieleen 4H:n järjestämät leirit, joille hän pikkupoikana Rengossa osallistui.

– Ne tarkoittivat aina uusia kavereita, ulkona oloa ja paljon erilaista tekemistä, ja tietenkin valmista ruokaa. (HäSa)