Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK valitsi Kai Steniuksen

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaiset löysivät ensi kauden päävalmentajansa läheltä. Kerho pelaa kauden kesken viime välieräsarjan joukkueen valmentajaksi tulleen Kai Steniuksen komennossa.

49-vuotias Stenius on kokenut lentopallomies. Hän pelasi omalla urallaan SM-sarjaa 79 ottelua. Naisten puolella hän on aikaisemmin valmentanut Liiga-Euraa ja viime kaudella tyttöjen maajoukkuetta.

– On hienoa päästä valmentamaan HPK:hon. Seuralla on perinteitä, ja Hämeenkaaren katossa oleva lippurivi kertoo jostain – joukkue on ottanut 14 mitalia peräkkäin. Täällä pitkään pelanneilta pelaajiltakin olen kuullut pelkkää hyvää, Stenius kertoi.

Stenius sai tuntumaa seuraan jo viime keväänä. Hän tuli valmentajaksi saksalaisen Dirk Sauermannin tilalle, kun Pislaploki johti Kerhoa välieräsarjassa voitoin 2–0. Stenius käänsi joukkueen kurssin, ja lopulta hämeenlinnalaisten kaulaan pujotettiin Mestaruusliigan hopeiset mitalit.

– Onneksi minulla oli se kokemus. Opin tuntemaan pelaajia ja myös toiminnanjohtaja Ville Kalliomäen tavat toimia. Se helpotti päätöksenteossa, päävalmentaja myönsi.

Hyvää harjoittelua

HPK:n joukkuetta valmentaa ensi kaudella kaksi kokenutta valmentajaa, kun Steniuksen aisaparina on useamman vuoden Pislaplokin päävalmentaja töitä tehnyt Satu Natunen.

– On hyvä, että toinenkin valmentaja kokenut, jolla on omia näkemyksiä. Päävalmentaja ei ole aina oikeassa, ja kun joku haastaa, pitää itsekin miettiä asioita eri tavalla, Stenius sanoi.

Kerhon lentopallojoukkueen harjoittelu lokakuussa alkavaan kauteen on sujunut hyvin.

– Nyt pitää koputtaa puuta, mutta todella hyvin on mennyt. Porukka on ollut aktiivisesti mukana, ei ole ollut poissaoloja eikä vammoja. Mielestäni kesän ajan on tehty hyvin töitä. Odotan jo innolla pelejä. Sellainen vaihe on jo tullut, että on sokaistunut omaan joukkueeseen, eikä yhtään tiedä missä mennään muihin verrattuna. Oma tekeminen näyttää koko ajan paremmalta ja paremmalta.

Stenius on tuonut HPK:n peliin uusia juttuja, joita joukkue on harjoitellut kesän ajan.

– Torjunta on mieliaiheena ja sitä on opeteltu uudestaan. Siinä on tekemistä. Myös hyökkäyspuolelle on tuotu uusia asioita. Olen sitä mieltä, ettei ole naisten ja miesten lentopalloa, vaan ainoastaan lentopallo. Yritämme tuoda miesten juttuja mukaan, Stenius listasi.

Ensimmäisen kerran uuden HPK:n peliä nähdään kentällä 1. syyskuuta, kun joukkue pelaa harjoitusottelun Hämeenkaaressa.

Tutut kärkijoukkueet

Naisten lentopalloliiga pyörähtää käyntiin lokakuun alussa. Stenius uskoo, että sarjassa on tälläkin kaudella kahden kerroksen väkeä.

– Muista joukkueista ei ole vielä ihan tarkkaa tietoa, mutta liigassa on varmaankin neljä tai viisi kärkijoukkuetta ja sitten se heikompi kasti. Ainakin jos katsoo nykyisiä pelaajalistoja, niin ikävä kyllä sarja on kaksijakoinen. Kärkipäässä ovat perinteiset HPK, Salo, Orpo ja Kangasala. Eura ja Pislaploki ovat sitten haastajia, Stenius uskoo. (HäSa)