Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taiteiden kirjava tilkkutäkki

Verkatehtaan sisäpihalla järjestetään ensimmäinen Suiston Taiteiden Yö lauantaina.

Tapahtumat ulottuvat Suistoklubin edustalta sisätiloihin, Kaupunginteatteriin, Verkatehtaan Vanaja-saliin ja Galleria Koneeseen.

– Kesän aikana on kyselty kirpputoreja ja brunsseja. Tämä kesä uhkasi olla välivuosi, mutta nyt Taiteiden Yö korjaa potin kotiin, satoi tai paistoi. Kurjan sään sattuessa ängemme kaikki myyjät ja esitykset sisätiloihin: Suistolle ja Galleria Koneen aulaan, Suistoklubin Kristian Schmidt lupaa.

Ohjelmassa on varsin monipuolinen kattaus, joka yhdistelee eri taiteenaloja, kirpputoria ja iltapalaa.

Kirpputoripöydät on tarkoitettu sekä ammattimyyjille, yhteisöille että yksityishenkilöille, mutta yksityishenkilöt saavat myyntipaikan maksutta.

Suistoklubin pihalta voi myyntikojujen ja kirpputoripöytien ohella bongata muun muassa tanssijoita, musikantteja ja graffitimaalareita. Eivätkä kaikki illan esiintyjät ole vielä edes tiedossa. Pihalla on nimittäin ex tempore -lava vapaasti käytettävissä rohkeille ja yllytyshulluille esiintyjille. Lisäksi Suiston baaripiano on soittotaitoisten asiakkaiden käytössä.

Verkatehtaalla akrobatiaa ja tanssia

Vanajasalisssa on Verkatehtaan residenssiesitys Unito & Antti Polameri co: Music for art & dance. Esitystä on kuvailtu ennennäkemättömäksi yhdistelmäksi tanssia, akrobatiaa, taistelulajeja ja live-musiikkia.

Galleria Kone esittelee kokoelmiaan ja näyttää elokuvaa Tansaniasta.

Mukana on lisäksi levykauppa Mustat Levyt ja dj:t Frank Safka ja Ian Iania, jotka soittavat myynnissä olevia levyjä.

Suistoklubin leffaklubi 1-vuotissynttäreiden kunniaksi Suiston terassi muuttuu ulkoilma-kinoksi, jossa esitetään suomalaisia lyhytelokuvia.

Suiston terassilla nähdään Puuta ja tupakkaa -performanssi. Se pitää sisällään kolmen nuoren hämeenlinnalaisen päihdeongelmaisen, Einari Stylmanin, Andreas Liljenin ja Eero Jääskeläisen beat-trash-freejazz-blues-runoutta. Stylmanin runoissa kapakoissa ja rannoilla kuolleet ajatukset heräävät uudelleen eloon.

Iltaklubilla esiintyy bilebändi Lina & The Double Tones. Orkesteri soittaa tanssittavaa funk-musiikkia.

– Lähempänä puolta yötä meininki kuumenee, kun afrobeatista, funkista ja vähän jazzistakin ammentava Buddha Surfers aloittaa tanssijalkaa kutittelevan intohimoisen shownsa, Schmidt hehkuttaa.

Viisihenkinen bändi yhdistelee groovy-soundin urkuja afrikkalaisiin perkussioihin, funk-lätkytyskitarointiin ja senegalilaiseen lauluun. Jamihenkeä pursuava bändi on tunnettu myös improvisaatiotaidoistaan.

Taide-elämysten lisäksi Suistoklubilla voi nauttia iltapalaa. (HäSa) Suiston Taiteiden Yö lauantaina 25.8. kello 17 alkaen Verkatehtaan ja Suistoklubin ympäristössä osoitteessa Verkatehtaankuja 7.