Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoret miehet säväyttivät

Hämeenlinnan Pallokerho päätti oman Kultakeskus-turnauksensa lauantaina voittoon Vaasan Sportista. Mestiksen mestari taipui Kerhon käsittelyssä 5–2 (2–1, 1–0, 2–1). Kotijoukkue oli turnauksen kolmonen. Voitto meni Porin Ässille, joka kaatoi turnauksen loppuottelussa aiemmin päivällä SaiPan maalein 2–1.

Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen turnauksen antiin.

– Perjantain pelin avauserää lukuun ottamatta saimme viisi erää hyvää fyysistä sparria. Vastassa oli lauantainakin isokokoinen, hyvin liikkuva ja valmennettu joukkue, joka ei antanut mitään ilmaiseksi. Jouduimme pelaamaan koko ajan skarppina ja homma tapissa, Selin mietti.

“Sitoutumista HPK:hon”

Päävalmentaja oli mielissään nuorten pelaajiensa otteista.

– Hieno katsoa, että joukkueessa on tämän profiilin pelaajia. He tuovat joukkueeseen energiaa, kurinalaisuutta ja sitoutumista HPK:hon, hän kehui.

Kerhon ykkösosa oli Ville Viitaluoman (1+2) johtama viisikko, jossa laidoilla pelasivat Teemu Rautiainen (1+1) ja Jesse Saarinen (1+0) ja takana puolustivat Santeri Alatalo (0+1) ja Juuso Vainio (1+0).

– Alatalo–Vainio oli paras parimme. Juuso esitti taas vahvan pelin kuten Amuriakin vastaan. Hän on erittäin lahjakas pelaaja, joka lähtee ensi viikolla 20-vuotiaiden maajoukkueen turnaukseen. Kokeneimmille pakeille annetaan hyvää takapainetta.

Myös Rautiainen on tullut mainiosti peleihin mukaan. Hän joutui huilaamaan ensimmäiset harjoitusottelut lievän aivotärähdyksen takia, mutta perjantaina ja lauantaina vaivoista ei näkynyt merkkiäkään.

– Rautiainen ahtaisiin väleihin ja haastaa laidoista keskelle. Aikaisemmin olen nähnyt hänen tykkäävän kulmissa pyörimisestä, mutta nyt hän menee keskelle. Noin taitavaa ja nopeaa kaveria on vaikea puolustaa, Selin arvioi.

Kerhosta onnistui maalinteossa myös Jere Sallinen. Sallisen maaliin sai syöttöpisteen Juha Kiilholma.

“Kamppailupelaaminen parantunut”

Kerhon ykkösonnistujiin kuuluneen Vainion maali oli komea. Viitaluoma löysi ylivoimalla maalin kulmalle unohdetun puolustajan, jolla oli helppo työ lapioida kiekko maaliin.

– Oli hienoa päästä pelaamaan kovassa turnauksessa. Maalissa Viitaluoma näki minut takakulmalta, eikä siinä tarvinnut kuin vähän huitaista mailaa oikeaan suuntaan, puolustaja sanoi.

Viime kaudella A-nuorissa B-ikäisenä pelannut Vainio on kehittynyt liigajoukkueen mukana.

– Kamppailupelaaminen on yleensä ollut suurin kehityskohteeni. Se on kehittynyt kesän aikana aika paljon, vielä 17-vuotias pelaaja mietti.

Vainiolla on pelattuna vasta kaksi miesten peliä, mutta se ei hänen otteissaan näy.

– Minulla on oma tapani pelata ja pelaan sillä tavalla joka paikassa. En mieti peliä ennen, kuka on vastassa, hän sanoi.

Valmistautuminen jatkuu

HPK aloittaa SM-liigan torstaina syyskuun 13. päivä Turussa. Joukkueen valmistautuminen liigapeleihin jatkuu torstaina Kouvolassa KooKoota vastaan.

– Aikaa on enää vähän. Jokainen päivä on tärkeä, oli se sitten lepo-, harjoittelu- tai pelipäivä. Ensi viikolla kokoonpano vielä elää. Kaikki nuoret pelaajat pääsevät antamaan näyttöjä. Tulevien viikkojen aikana pitäisi kuitenkin pystyä löytämään ainakin taisteluparit, jos ei vielä ketjuja, Selin sanoi.

Hämeenlinnalaisten tuorein vahvistus Dan Spang nähtäneen joukkueen mukana jo torstaina Kouvolassa. (HäSa)