Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan kaupunginjohtajan sijaisuus jäi vielä auki

Forssan kaupunginjohtajan sijaisen valinnasta ei ole syntynyt vielä päätöstä. Kaupunginhallitus jätti asian maanantaina pöydälle.

Samassa kokouksessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Lintonen (sd.) ilmoitti jättävänsä luottamustehtävänsä. Julkisuudessa on spekuloitu, että Lintonen petaa itselleen näin kaupunginjohtajan sijaisuutta.

Forssan valtuusto valitsee uuden kaupunginhallituksen jäsenen ja puheenjohtajan ensi viikolla. Sen jälkeen kaupunginhallitus kokoontuu käsittelemään johtajasijaisuutta.

Toinen ehdokas on Joenpalo

Forssan Lehden mukaan tässä vaiheessa sijaisehdokkaita on kaksi: Lintosen lisäksi kansliapäällikkö Anita Joenpalo (sd.)

Joenpalo on toiminut kaupunginjohtaja Tapani Venhon sijaisena oman toimensa ohella – niin kuin hänen toimenkuvaansa kuuluukin. Uutta järjestelyä ryhdyttiin kuitenkin miettimään, sillä kaupunginhallitus on myöntänyt Joenpalolle eron lokakuun alusta. Joenpalo on jäämässä eläkkeelle.

Kuvio kuitenkin monimutkaistui, kun viransijaiseksi ehdotettiin sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnöstä, jolla on kokoomustausta. Silloin Joenpalo ilmoitti, että hän voi sittenkin jatkaa virassaan, mikäli kaupunginhallitus sitä toivoo.

Tapani Vento on ollut virkavapaalla viime maaliskuusta lähtien.

Lintoselta eroilmoitus keväälläkin

Minna Lintosen maanantainen ilmoitus luottamustoimiensa jättämisestä oli jo toinen tänä vuonna. Maaliskuussa hän antoi samanlaisen ilmoituksen sen jälkeen, kun SDP:n silloinen puoluesihteeri Mikael Jungner oli arvostellut häntä puheessaan.

Lintosella on myös muita kuin kunnallisia luottamustoimia. Hän johtaa sosiaalidemokraattien Hämeen piiriä ja Hamkin kuntayhtymän hallitusta. Keväällä hän haki Hamkin vararehtorin virkaa, muttei tullut valituksi.

Forssassa rehtorina työskentelevä Lintonen oli kansanedustaja kauden 2003–2007. (HäSa)