Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toriparkille on mietitty vaihtoehtoja

Hämeenlinnan pysäköinti oy on tehnyt alustavia laskelmia toriparkin vaihtoehdoille linja-autoaseman ja Etelärannan ympäristöön.

Kun toriparkin alustava kustannusarvio on noin 28,5 miljoonaa euroa, kapasiteetiltaan vastaavan kokoisen laitoksen rakentaminen maan alle linja-autoaseman paikalle maksaisi noin 26,5 miljoonaa euroa.

Yhden maanalaisen kerroksen ja kahden maanpäällisen kerroksen vaihtoehto maksaisi alustavan arvion mukaan noin 15 miljoonaa euroa. Kokonaan maan päälle rakennettavan pysäköintitalon hinnaksi tulisi noin 11,5 miljoonaa euroa.

Jarmo Kulmalan mukaan maanpäälliset vaihtoehdot linja-autoaseman tontille vaatisivat kaavamuutoksia ja haittaisivat alueen muuta kehittämistä.

– Nämä olisivat vanhanaikaisia ja typeriä ratkaisuja. Autojen pitää nykyaikana olla piilossa ja katutasojen aivan muussa käytössä. Linja-autoasemalla tulee paljon mittavampi pohjavesiongelma vastaan kuin torilla, mutta toki rakentaminen maan alle olisi mahdollista.

Etelärannan alueelle maan alle rakennettava parkkitalo maksaisi alustavien arvioiden mukaan 26,5 miljoonaa euroa, ja maan päälle 11,5 miljoonaa euroa.

Yksi puntaroitu vaihtoehto on kahden tai useamman pienemmän pysäköintilaitoksen rakentaminen keskustan alueelle.

– Tällöin yhden paikan hinta on kalliimpi kuin isossa pysäköintitalossa. Ja mihin ne tulisivat? Kulmala kysyy.