Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näkyykö ja kuuluuko fantasia koko hallissa?

Itsenäisyyspäivänä Hämeenlinnan jäähallissa esitetään toisen kerran yleisölle ilmainen Itsenäisyysfantasia. Hämeen Sanomiin yhteyttä ottaneen lukijan mukaan viime vuonna tapahtuman musiikista ja muista äänistä oli vaikea saada selvää.

Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön suunnittelija Noora Herranen, onko äänentoisto-ongelma korjattu?

Ritari-areenan äänentoisto on uusittu tänä syksynä. Lisäksi esiintymissuunta on eri kuin viime vuonna, joten tämän vuoden fantasiassa ääni on helpompi saada kantamaan joka puolelle areenaa.

– Viime vuonna yleisöä tuli odotettua enemmän, joten osa jouduttiin ohjaamaan paikoille, joissa äänentoisto ei ollut paras mahdollinen.

Pystyykö esitystä nyt seuraamaan ja kuuntelemaan kaikilta paikoilta?

– Esitys on uusittu siten, että pääosa ohjelmasta tapahtuu jäällä. Näin ollen viime vuonna esiintyjien käytössä olleita katsomonosia on vapautunut yleisölle ja tarjolla on enemmän hyviä paikkoja. Tänä vuonna on myös mahdollisuus ostaa paikkalippu ennakkoon ja varmistaa paikkansa siten. Lipunmyynnin tuotto lahjoitetaan Unicefille. Valtaosa paikoista on yhä maksuttomia.

Miten monta henkilöä työskentelee Itsenäisyysfantasiassa teknisissä tehtävissä?

– Tekniikassa työskentelee toistakymmentä henkeä. Apuna on lisäksi tärkeitä vapaaehtoisia.

Käytetäänkö jäähallin mediakuutiota hyödyksi esityksessä?

– Esitys kuvataan kahdella kameralla ja tapahtumia voi seurata myös videoruudulta. Kuutio toimii lisäksi juhlan käsiohjelmana.

Miten monta katsojaa jäähalliin päästetään sisälle?

– Ritari-areenan yleisökapasiteetti on 5360. Osa paikoista on esiintyjien käytössä, joten yleisöä mahtuu areenalle reilut viisi tuhatta. Ovet avataan kello 13. (HäSa)