Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki myymässä perunajauhotehtaan

Kaupunki on luopumassa Vanajantie 10 A:sta eli entisestä perunajauhotehtaasta sekä kolmesta muusta Kantolan kiinteistöt oy:n omistamasta kiinteistöstä.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina esityksen kiinteistöjen myynnistä tontteineen osoitteissa Asentajantie 9, kaikkiaan 32 000 eurolla, Paroistentie 6 A hintaan 21 000 euroa ja Konepajantie 3 hintaan 130 000 euroa. Päätöstä Vanajantien kiinteistön myynnistä ei vielä tehty.

Vanajantie 10 A:n tontista tehdään 20 vuoden vuokrasopimus, mihin sisältyy vuokraajan osto-optio. Vuokrattavan, määräalaltaan 8814 neliömetrin tontin vuosivuokra on 6610 euroa. Tontit ovat Hämeenlinnan kaupungin omistamia.

Ostaja on Kimmo Tammisen ja Juha Yli–Riskun perusteilla oleva yhtiö. Kaupantekopäivää ei ole vielä päätetty.

– Kaupasta neuvotellaan lähes päivittäin. Toivottavasti kauppa toteutuu yhdellä kerralla, Kimmo Tamminen sanoo.

Kaupan toteutuessa kiinteistöjen nykyisten vuokralaisten sopimus jatkuu toistaiseksi.

– Kiinteistöt säilyvät jatkossakin vuokrakäytössä, ja vanhat vuokralaiset ovat tietysti etusijalla, sanoo Juha Yli-Risku.

Kauppa on osa kaupunginvaltuuston hyväksymää talouden tehostamisen ja sopeuttamisen toimenpideohjelmaa vuosille 2012–2015. (HäSa)