Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juttila jää vielä ilman jäätä

Vesitankkeja tyhjennettiin viikonlopun mittaan säiliötolkulla luistelukaukaloihin. Lumitykit Ahveniston moottoriradalla ovat olleet käynnissä torstaista lähtien.

Mikäli on yhdyskuntarakenteen väestä kiinni, pääsee moottoriradan lenkille hiihtämään ja joidenkin koulujen kentille luistelemaan jo keskiviikkona, ulkoliikunta-aluemestari Jukka Kuvaja lupaa.

– Jos vain autot ja kalusto pysyvät kunnossa. Moottoriradan tykkilumi kestää, vaikka tulisi suojakelikin.

Ensimmäinen latu avattiin viime lauantaina Konnarilla. Viiden kilometrin lenkkiä voi kiertää vapaalla tyylillä.

– Siellä on purualusta, joten sukset eivät mene pilalle, vaikka pohja vähän pilkistäisi.

Myös Ahveniston ja Aulangon laduille päässee tällä viikolla. Tosin viikonlopun Antti-myräkkä katkaisi latujen valaistuksen, eikä niitä ainakaan maanantaina ehditty korjata.

Talkoihin tarvitaan lupa

Puistokenttien jäädyttäminen koko kaupungissa jää ensi vuoteen.

Elämänlaatulautakunta päätti syyskuussa säästää 10 000 euroa sillä, että puistot jäädytetään vasta vuoden 2013 puolella.

Vaikka ei enää itse luistelekaan, korpeaa säästöpäätös Juttilan kyläyhdistykseen kuuluvaa Mauri Rökmania. Koska jäädytyksestä vastaava Tuuloksen kirkonkylän VPK laskuttaa työn kaupungilta, ei vuosikymmenien ajan kentän huollosta vastanneella kyläyhdistyksellä ole jäätä aurattavana ainakaan kuukauteen.

Nyt kylällä mietitään, mistä saataisiin vettä jäädytykseen jo ennen rahahanan aukeamista.

– Meininki on ihan näinä päivinä mennä tamppaamaan kentän pohja. Pitää sitten muuten yrittää saada jäätä aikaiseksi jo tänä vuonna, Rökman miettii.

Kaupunki ei varsinaisesti kannusta jäädytykseen talkootyönä. Pelkona on korvausvaatimus, mikäli joku kaatuu ja loukkaa itsensä kaupungin maalle talkoilla tehdyllä jäällä.

– Totuus on, että emme tiedä onko kaupunki silloin korvausvelvollinen. Vaatimuksia on ollut ehkä yksi joka toinen vuosi, liikuntapalveluiden tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki kertoo.

Mikäli joku taho tahtoo jäädyttää lähipuiston talkootyönä, pitää siihen kysyä lupa kaupungin yhdyskuntarakenteesta.

– Varsinaisen ohjeistuksen luominen on vaikeata. Jokainen tapaus katsotaan erikseen. (HäSa)