Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sampo rakentuu vauhdilla

Loimalahden ja Hirsimäen välimaastossa sijaitseva Sampo täyttyy hyvää vauhtia taloista. Myös alueen kolmosvaiheen omakoti- ja rivitalot alkavat olla suurimmaksi osaksi olla hahmollaan.

– Sampo on kiva, siisti ja moderni korkean profiilin alue. Kaikki talot ovat vuoden 2000 jälkeen rakennettuja. Muuttajista suurin osa on lapsiperheitä. Pienimpiä asuntoja taas ostavat nuoret pariskunnat ja vanhemmat ihmiset, jotka muuttavat pois omakotitalosta, Kiinteistömaailma Hämeenlinnan Asuntomarkkinointi Oy:n yrittäjä Tiia Järvi ja myyntijohtaja Juha Mylläri kertovat.

Kaksi taloa esitellään sunnuntaina

Sammonojantie 13:ssa valmistuu rivitalo syys-lokakuussa. Kiinteistömaailma esittelee asuntoja työmaanäytöllä tänä sunnuntaina. Taloon tulee neljä kaksiota, yhdeksän kolmiota ja yksi neljän huoneen ja keittiön huoneisto. Kaksiot on jo kaikki varattu, samoin yksi kolmioista.

– Kiinnostusta ja varauksia on tullut heti, kun talo on edennyt kaupantekovaiheeseen. Nyt vielä saa juuri sen, mitä haluaa. Voi valita esimerkiksi huoneiston ilmansuunnan tai sisustukseen laatat ja muut pinnat kymmenistä eri malleista, Järvi ja Mylläri sanovat.

Uuden asunnon ostaminen on välittäjien mukaan hyvä hankinta, sillä siinä saa asua ainakin kymmenen vuotta rauhassa ilman, että tarvitse miettiä mitään ylimääräisiä kustannuksia.

– Sammonojantien rivitaloissa herkkuna on vielä se, että huoneissa on vesikiertoinen lattialämmitys, eikä ollenkaan pattereita. On luksusta, kun saa kävellä lämpimillä lattioilla.

Talot rakentaa paikallinen pitkän linjan yritys Rakennusliike Kalle Mäenpää Oy. Jokaiseen huoneistoon kuuluu myös oma autokatos.

– Mäenpäällä on kaupungissa hyvä maine, sitä ei tarvitse enää edes selittää. Samat kaverit ovat tehneet taloja 25 vuotta. Voisi puhua ihan käsityöläisperinteestä. Heidän jäljiltään ei jää vinoja listoja tai muita virheitä, Järvi ja Mylläri kehuvat.

Sunnuntaina Kiinteistömaailma esittelee lisäksi Vallattomankatu 3:een elokuussa valmistuvaa kuuden huoneiston rivitalo- ja paritaloyhtiötä. Asunnoista kaksi on jo varattu. Talot rakentaa Rakentajat Saarikko Oy.

Avaruutta ja luontoa

Sampo on Järven ja Myllärin mukaan avarasti kaavoitettu asuinalue. Taloja ei ole ollut tarkoituskaan ympätä toistensa nurkkaan kiinni, ja laitamille on jätetty puistokaistaleita viihtyisyyttä tuomaan.

– Aivan lähellä on uimaranta, leirikeskus, luontoa ja ulkoilumaastoja. Myös kulkuyhteydet paranevat varmasti sitä mukaa, kun alue valmistuu. Palveluitakin on varmasti vielä tulossa, he uskovat.