Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Willan kävijämäärä yllättää

Hyvinkäällä kauppakeskus Willa näyttää vetävän tänä vuonna jo 5,7 miljoonaa kävijää ja kokonaismyynti ylittävän tavoitellun 160 miljoonaa euroa.

– Tässä vaiheessa näyttää siltä, että kaupungin keskelle tuotu Willa saattaa olla menestystarina, arvioi toimitusjohtaja Kari Järvenpää Finesco Invest oy:stä.

Käynnistysvaiheesta ei selvitä ongelmitta varsinkaan yleisen taloudellisen laman aikana. Kaksi pientä ravintolaa on lopettanut toimintansa. Järvenpää toteaa, että yli sadan liikkeen kauppakeskuksen yrittäjien joukkoon mahtuu aina myös pettymyksiä.

– Alkavan yrittäjän pitäisi aina varautua siihen, että liiketoiminta voi kolmen ensimmäisen vuoden aikana olla tappiollista. Sen yli pitäisi päästä, Järvenpää sanoo.

Yhdeksän tilaa

on vielä tyhjänä

Willa valmistui kahdessa vaiheessa viime vuonna. Ensimmäinen vaihe avattiin yleisölle maaliskuussa ja toinen vaihe lokakuussa. Toistaiseksi kahta ravintolaa lukuun ottamatta kaikki yli 110 liikettä ovat edelleen kauppakeskuksessa. Muuttoliikettä ei ole ollut.

Yhdeksän pientä liikehuoneistoa on valmistumisesta asti ollut tyhjänä. Käyttöäaste on 96,5 prosenttia. Järvenpää kertoo neuvottelujen useampien muodin merkkivaatteita myyvien ketjujen kanssa olevan meneillään. Heinäkuussa Willassa aukeaa Guessin liike, mutta vuoden loppuun mennessä saattaa tulla muitakin merkkiliikkeitä.

Kari Järvenpää ennustaa, että kuten muissa kauppakeskuksissa ja kadunvarsitiloissa, myös Willassa tulee olemaan jonkin verran vaihtuvuutta.

Ideapark ja Jumbo

ovat pahimmat kilpailijat

– Meille on ollut yllätys, että Willa vetää asiakkaita myös etelästä Nurmijärveltä, Järvenpäästä ja Tuusulasta saakka. Odotimme ennalta, että asiakaskunta saapuu etupäässä pohjoisesta, Järvenpää sanoo.

Willan pahimmat kilpailijat ovat etelässä Kauppakeskus Jumbo ja pohjoisessa Ideapark.

Järvenpää ei pidä Riihimäen Atomia kilpailijana eikä usko Hämeenlinnan katteenkaan vaikuttavan Willan myyntiin.

– Riihimäellä tehtiin ratkaiseva virhe kaupunkisuunnittelussa, kun kauppa hajoitettiin moottoritien varteen Merkokseen, aseman luo Atomiin ja kaupungin vanhaan keskustaan. Se näkyy nyt keskustan ja Atomin kehityksessä.

Hämeenlinnaa tiiviisti seuraava Kari Järvenpää odottaa, että katteen ja Reskan kävelykatu kauppakeskuksineen pystytään yhdistämään tiiviiksi kokonaisuudeksi. Näin Hämeenlinnan vetovoima ja mielenkiinto paranee ja samalla Tiiriön ja keskustan kilpailutilanne tasapainottuu. (HäSa)