Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hamk jatkaa hevosväen koulutusta

Hämeen ammattikorkeakoulu (Hamk) järjestää ensi syksynä kaksi hevosalan kurssia, joille voivat osallistua muutkin kuin opinahjossa opiskelevat. Vaihtoehtoja on kaksi, Hevostalous avoimessa ammattikorkeakoulussa ja Hevosyrittäjävalmennus.

Avoimeen ammattikorkeakouluun voi osallistua iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot soveltuvat erityisesti harrastajille ja ammattilaisille, jotka haluavat tietoa hevosten ruokinnasta, hyvinvoinnista, talliympäristöstä ja jalostuksesta.

Kokonaisuus on laajuudeltaan 15 opintopistettä ja sisältää yhteensä kahdeksan lähiopetuspäivää, mukaan lukien kohdevierailuja ja oppimistehtäviä. Toteutus on osa aikuisopiskelijoiden opetusta Hyvinkäällä.

Hevosyrittäjävalmennus on suunnattu yrittäjille ja toimintaa suunnitteleville ja soveltuu niin ratsastuspalveluita kuin ravivalmennusta tarjoaville. Kuuden päivän koulutussetin päättää opintoretki eteläsuomalaisiin yrityskohteisiin.

Päivien aikana käsitellään hevosbisnestä, markkinointia, kannattavuutta ja hinnoittelua, unohtamatta hevosen hyvinvointipäivää ja hevoskasvatusta. Järjestäjänä on Hamk Täydennyskoulutus, ja koulutus tapahtuu Hämeenlinnassa.

Vuonna 2010 käynnistynyt Hamkin Hevosyritys huippukuntoon -hanke viettää viimeistä vuottaan. Koko maan kattanut 40 päivän koulutuskiertue keräsi yli tuhat osanottajaa.

Parhaillaan työn alla on hevosyrittäjyyden tulevaisuuskatsaus, jossa käsitellään yritysten laajentamis- ja vähentämissuunnitelmia sekä kannattavuus- ja kysyntänäkymiä. (HäSa)