Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lassi Burman jälleen ykkönen Tsemppikiertueella

Aulangon Golfklubia edustava 14-vuotias Lassi Burman otti tiistaina jo kauden kolmannen voittonsa junioreiden Tsemppikiertueella. Tällä kertaa voitto irtosi Aulangon Eversti-kentällä pelatussa kilpailussa tuloksella 74 lyöntiä.

P15-sarjassa pelanneen Burmanin vanavedessä palkintopallille ylsivät Archipelagia Golfin Leevi Vellamo (75) ja Salo Golfin Jere Järvinen (76). Neljännellä sijalla nähtiin jälleen hämeenlinnalaisväriä, kun Tawast Golfin Milco Ahtinen onnistui hyvin ja pelasi tuloksen 77. AGK:n Jussi Nieminen oli kuudes tuloksella 81.

Katseet isommilla kiertueilla

Burmanin tiistain kierros oli melko värikäs. Hän aloitti kierroksensa Eversti-kentän 10. väylältä, jolta merkattiin tuplabogey korttiin vesiesteeseen päätyneen avauksen seurauksena.

Tahmean alun jälkeen peli sujui varsin mallikkaasti, ja Burman onnistui tekemään lopulta viisi birdietä loppukierroksen aikana, jotka riittivät nostamaan hänet yhden lyönnin voittoon ennen edellisessä ryhmässä maaliin tullutta Vellamoa.

Aina rauhallisesti esiintyvä Burman ei tämänkään voiton jälkeen poikennut kaavasta.

– Olen tyytyväinen peliini. Tänään ei ollut yhtään heikkoa osa-aluetta, vaan kaikki toimi niin kuin pitääkin, voittaja sanoi.

Kolmen Tsemppikiertue-voiton lisäksi Burman on tällä kaudella päässyt pitämään voittopuhetta myös pykälää kovemmalla kiertueella, Aluekiertueella.

– Kausi on sujunut vähän odotuksia paremmin. Seuraavaksi tähtään junioreiden reikäpelin SM-kisoihin. Ensi kaudella tavoitteeni ovat Finnair Junior Tourilla, tasoituksella 3,5 pelaava Burman kertoi tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Malin vanhempien tyttöjen ykkönen

Hämeenlinnalaismenetystä tuli myös tyttöjen puolella. TawG:n Pinja Malin voitti T15-sarjan tuloksella 90 lyöntiä. Voitto oli tiukassa, sillä toiseksi tullut Nokian Meri-Tuuli Marttala jäi vain lyönnin päähän Malinista. Kolmas oli Harjattula Golfia edustava Sohvi Saarinen (97). Tawastin Peppi Hälvä (100) jäi niukasti palkintopallin ulkopuolelle oltuaan neljäs.

Nuorempien tyttöjen T12-sarjassa Tawastin Oona Kuronen sijoittui toiseksi. Kuronen pelasi Eversti-kentän 105 lyönnillä.

Easy 9 -sarjan kärkikahinoihin hämeenlinnalaisista ylsivät TawG:n Bertta Hiltunen ja Peetu Hänninen. Hiltunen oli toinen kerättyään 19 pistebogey-pistettä ja Hänninen sijoittui kolmanneksi pisteen heikommalla tuloksella. (HäSa)