Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Romukultaa voi kartuttaa sijoitustilillä

Kullan maailmanmarkkinahinta putosi talven ja kevään aikana viime syksyn huippulukemista. Heinäkuun aikana hinta on taas kääntynyt nousuun, mutta moni romukullastaan eroon tahtova saattaa miettiä sopivaa myyntiajankohtaa.

Kirkkonummella pääpaikkaansa pitävä kullan osto- ja myyntiliike Kultatukku on kehittänyt uudenlaisen palvelun, jonka tavoitteena on vastata tilanteeseen. Palvelu on nimetty Metallitiliksi, ja sinne voi tallettaa kultaa odottamaan sen arvonnousua.

– Kulta on hyvä sijoituskohde, mutta moni mieltää, että vain todella rikkailla on siihen mahdollisuus. Metallitilin voi avata vaikka rikkinäisellä kaulakorulla, sanoo Kultatukun alueostopäällikkö Virve Rantala.

Tilillä puhdasta jalometallia

Kun asiakas tuo esimerkiksi koruja liikkeeseen, niistä saa halutessaan rahat käteen heti, kuten ennenkin.

Jos käteisen tarve ei ole kiireellinen, asiakas voi avata Metallitilin, jonne romukullasta saatava puhdas kulta talletetaan.

Tällöin Kultatukku maksaa kullasta 30 prosenttia korkeamman hinnan kuin käteiskaupassa. Tilille voi tallettaa myös hopeaa.

– Talletuksen jälkeen kullan täytyy olla tilillä vähintään kuukauden, sen jälkeen sen voi realisoida joko myymällä meille tai nostamalla puhtaan kullan itselleen.

Asiakas voi hallinnoida sijoitustiliään netissä pankkitunnuksilla. Kullan maailmanmarkkinahinta päivittyy asiakkaan sivulle 15 minuutin välein.

Rantala kertoo, että Metallitilin jalometallit on vakuutettu ja tuotteet säilytetään Osuuspankin tallelokeroissa.

Kun asiakas myy tilillä olevaa kultaansa, Kultatukku ottaa myynnistä 10 euron palkkion. Muita kuluja tilin ylläpitoon ei liity. Asiakas voi myös kartuttaa tiliään ostamalla sijoituskultaa.

Isompi tila yhä haussa

Kultatukulla on Hämeenlinnassa toimipiste Sibeliuksenkadulla. Sen ostovastaava Emmi Oravainen kertoo, että asiakkaita on riittänyt, mutta päivät ovat varsin erilaisia.

– Esimerkiksi keväällä kävi paljon sellaisia asiakkaita, jotka olivat siivonneet nurkkiaan ja halusivat päästä eroon käyttämättömistä koruistaan. Ja vihkisormuksia tulee tasaiseen tahtiin.

Kultatukku myös myy kierrätyskoruja toimipisteissään ja nettikaupassa. Hämeenlinnan toimipisteessä korumyyntiä ei ole, sillä tilat ovat liian pienet.

– Olen etsinyt isompaa liiketilaa jo pitkään, mutta mitään ei ole löytynyt. Etsintä kuitenkin jatkuu, sillä haluamme saada myymälän tännekin, Virve Rantala kertoo. (HäSa)