Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olli Miettinen uusi sprinttimestaruutensa

Hämeenlinnalainen Olli Miettinen polki voittoon Hyvinkäällä ajetussa maastopyöräilyn sprinttiajon (XCE) SM-kisoissa. Hyvinkään Pyöräilijöitä edustava ylsi mestariksi myös viime vuonna.

Sprinttihiihdon tavoin käydyssä kisassa Miettinen onnistui hyvin sekä aika-ajossa että pudotuserissä. Finaalissa mies jätti himmeimmille mitaleille Cycle Club Helsingin Erik Eklundin ja Tampereen Pyörä-Poikien Samuel Halmeen.

Miettinen sai finaalissa hyvän lähdön ja piti kärkipaikkansa kilometrin lenkillä loppuun saakka. Voittajan finaaliaika oli päivän kovin noteeraus.

– Rata oli kova ja kapea, eli parinkymmenen metrin alkukiihdytyksessä oli pakko onnistua nappiin. Pääsin onneksi ensimmäiseen mutkaan kärjessä ja oikeastaan jo tuolloin tiesin, että mestaruus on minun, Miettinen kertoi.

Miettinen urakoi SM-kisoissa aika-ajon lisäksi viisi kovaa erää.

– Kovia taisteluja oli jo ennen finaaliakin. Onnistuin kukistamaan muun muassa kovan ammattilaisen Jukka Vastarannan, Miettinen muisteli.

Miettinen ajaa myös sunnuntaina Hyvinkäällä poljettavassa maastopyöräilyn olympialajin (XCO) Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Viikko sitten Lahdessa ajetuissa SM-kisoissa hän oli neljäs. (HäSa)