Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mierolan sillalle vuoroveto ensi viikolla

Hattulan kirkon ohitse kulkeva Kirkkotie muuttuu ensi viikolla pihakaduksi. Tällöin tien nopeusrajoitus putoaa 20 kilometriin tunnissa.

Samalla Mierolan vanhalle sillalle tulee vuoroveto siten, että Parolan suunnasta tulijoilla on sillalle etuajo-oikeus ja kirkon suunnasta tulevilla väistämisvelvollisuus.

Lähialueen asukkaat ovat moittineet järjestelyä, sillä kirkolta päin tultaessa sillan juuressa on notko eikä tavallisesta henkilöautosta näe, onko vastaan tulossa autoja.

Kevytväylää on väläytelty

Hattulan yhdyskuntapäällikkö Mikko Siiro sanoo, että väistämisvelvollisuutta ei olisi voinut määrätä toisin päin.

– Etelän suunnasta tultaessa ennen siltaa on kahvilan ja sataman risteys. Jos sillä puolella olisi väistämisvelvollisuus, koko risteys menisi tukkoon, hän sanoo.

Siiron mukaan sillan juuren notkelmaa on myös hankalaa korottaa, sillä samalta kohdalta on liittymät sivuteille.

– Kyllähän sillalla autot mahtuvat ohittamaan, mutta tässä tavoitteena on turvata koululaisten liikkumista. Aamuisin ja iltapäivisin lapsia on liikenteessä enemmän, ja varsinkin silloin autoilijoiden täytyy varautua väistämään myös kevyttä liikennettä, Siiro sanoo.

Hattulassa on väläytelty mahdollisuutta rakentaa erillinen kevyenliikenteenväylä Kirkkotien varteen, mutta sen toteuttaminen on käytännössä hankalaa.

Kirkkotien ja Mierolan sillan järjestelyt liittyvät Rahkoilan koulun toiminnan loppumiseen. Rahkoilan alueen koululaisista osa käyttää Kirkkotietä koulumatkoillaan. (HäSa)